Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Books from Finland lakkaa ilmestymästä verkossa

Kulttuuri
 

Suomalaista kirjallisuutta englanniksi esittelevä Books from Finland lakkaa ilmestymästä verkossa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura lopettaa Books from Finland -verkkolehden julkaisemisen ensimmäisenä päivänä heinäkuuta 2015.

Tämän jälkeen lähes 50 vuoden aikana kerääntynyt aineisto on saatavilla lehden digitaalisesta arkistosta, mutta uutta materiaalia arkistoon ei enää kerätä.

Kaikille avoin arkisto palvelee lukijoita verkko-osoitteessa www.booksfromfinland.fi. Arkistoon pääsee myös Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen Fili:n sivulta (www.finlit.fi/fili).

Books from Finlandin lopettamisen syyt ovat osin taloudelliset. Verkkolehden kulut maksaneen Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen toimintaansa saama valtionavustus on pienentynyt 10 prosenttiyksikköä.

Toinen syy verkkolehden lakkauttamiselle on suomalaisen kirjallisuuden englanninkielisen esittelyn tarpeen vähentyminen, koska suomalaisesta kirjallisuudesta ja kirjailijoista kirjoitetaan englanniksi kansainvälisissä julkaisuissa huomattavasti enemmän kuin aiemmin.

Englanninkielinen kirjallisuuslehti Books from Finland siirrettiin verkkoon vuoden 2009 alussa. Printtimuotoista lehteä julkaistiin vuosina 1967–2008.

Päätoimittajana on vuodesta 1983 lehdessä työskennellyt Soila Lehtonen. Se toimi pitkään suomalaisen kirjallisuuden näyteikkunana maailmaan.

Books from Finland ilmestyi Helsingin yliopiston kirjaston kustantamana 1967–2002, jonka jälkeen se siirtyi SKS:n kustannettavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat