Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maximiin suunnitteilla kolme elokuvasalia ja 30 hotellihuonetta

Kulttuuri
 

Elokuvateatteri jatkaa toimintaansa entiseen tapaansa Helsingissä Kluuvikadulla sijaitsevassa Maxim-kiinteistössä, mikäli keskiviikkona julkaistut Ilmarisen ja Kämp Groupin suunnitelmat toteutuvat.

Suunnitelman mukaan kiinteistössä jatkaisivat nykyiset kaksi elokuvasalia Maxim 1 ja Maxim 2, jotka remontoitaisiin vastaamaan tämän päivän tarpeita. Sen lisäksi rakennukseen tulisi myös kokonaan uusi sali, joka toisi 40 lisäpaikkaa elokuvakatsojille. Salin nimi olisi Maxim Studio.

Elokuvasalien yläpuolelle toteutettaisiin hotelli Kämpin noin 30 huoneiston laajennusosa.

"Tämä ratkaisu turvaisi niin kiinteistöön liittyvät kulttuurihistorialliset, kaupunkikuvalliset kuin taloudellisetkin intressit", sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Hanke on herättänyt kiivasta keskustelua jo vuoden alusta alkaen, koska rakennukseen liittyy kulttuurihistoriallisia arvoja. Maxim on Suomen vanhin samalla paikalla toimiva elokuvateatteri.

Rakennuksen omistava Ilmarinen irtisanoi elokuvateatteria pyörittäneen Finnkinon vuokrasopimuksen viime vuoden marraskuun lopulla.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja hotellikonserni Kämp Group ovat olleet hankkeen suunnitteluvaiheessa tiiviissä yhteydessä elokuva-alan eri toimijoihin. Suunnitelmia on muutettu moneen kertaan viime kuukausien aikana käytyjen keskusteluiden aikana.

"Meille on koko ajan ollut selvää, että Helsingissä on liian vähän laatuelokuvaan keskittyviä teattereita. Kysymys on ollut siitä, pystytäänkö koko pääkaupungin vaje ratkaisemaan yhdessä pienessä kiinteistössä. Tämä on ollut hankkeen vaikein rasti – mutta nyt olemme löytäneet vaihtoehdon, joka mielestämme omalta osaltaan turvaa laatuelokuville soveliaita näyttämöitä sekä mahdollistaa mielekkään hotellikonseptin toteuttamisen", korostaa Kämp Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

Suunnitelma vaatii toteutuakseen runsaasti lisäsuunnittelua, eri osapuolien ja hallintoelimien päätöksiä sekä viranomaislupia.

Hankkeessa on mukana arkkitehtitoimisto SARC.

Maximin alasali eli Maxim 2 on suojeltu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat