Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisuspekulointi ei ole koskaan tylsää

Kulttuuri
 

Tylsimmät Euroviisut ikinä. Näin olen kuullut hyvin monen sanovan Wienissä vuoden 2015 Euroviisuista.

Mikä siinä on, kun kappaleita ei erota toisistaan, on moni kummastellut.

Vaikea olla eri mieltä.

Viisujen molemmissa semifinaaleissa koettiin harvinaisen puuduttavia hetkiä, kun vakavahenkiset voimaballadit seurasivat toinen toisiaan.

Maailma pelastuu, toivo ei koskaan kuole, sodat ovat turhia. Mutta minä se kuulkaa vaan olen elossa ja taistelen täällä vahvana. Tämä saaga toistui ja toistui.

Monet artistitkin olivat kuin toistensa klooneja. Monta taitavaa naisartistia kävi lavalla kitapurjeitaan heiluttelemassa, mutta keitäs he nyt taas olivatkaan ja mitä lauloivat?

Warrior-nimisiä kappaleitakin oli kaksi, mutta kumpaakaan ei tule mieleen. Harvoin olen tuntenut itseäni yhtä huonomuistiseksi.

Vaan eipä huolta. Kyllä finaaliin pääsi monta hyvääkin kappaletta. Vaihtelua on luvassa.

Vaihtelun takaa myös kisan järjestäjä, Itävallan yleisradioliitto ORF, joka torstain ja perjantain välisenä yönä määritteli finaalimaiden esiintymisjärjestyksen.

Maiden edustajat olivat saaneet itse arpoa, kummalle puolelle show'ta he joutuvat. Järjestäjät (EBUn hyväksynnällä) sitten pohtivat, mihin kohtaan esiintyjät puoliskoillaan sijoitetaan. Olennaista oli show'n mielekäs eteneminen. Draaman kaari.

Hei hei balladiputkelle.

Mutta hei hei myös muutamien maiden viisutoiveille.

Torstaina vahvasti esiintynyt Slovenia joutui piikkipaikalle. Puoli Eurooppaa on sillä hetkellä vielä jääkaapilla. Myös Viro kärsii paikastaan. Nelossijalta ei korkealle nousta.

Siedettävissä asemissa ovat Norja (9.) ja Ruotsi (10.). Varsinainen kliimaksi koittaa show'n lopussa, jolloin lavalle tulevat peräjälkeen Azerbaidžan ja Venäjä. Kumman puolelle itäinen Eurooppa kääntyy?

Italian it-nörteiltä näyttävät nuoret tenoriherrat saavat kunnian kajauttaa show'n lopputahdit. Voittaako kuulijoiden romantiikannälkä, jääkö huvitus pikku-il-divojen kitschmäisyydestä taka-alalle? Onko Italia musta hevonen?

Vai olisiko se kuitenkin Ruotsin animaatioshow, joka sulattaisi sydämet Australiasta Balkanille, Kaukasiasta Islannin jäätiköille?

Ai jai. Jos itse musiikki onkin Euroviisuissa joskus tylsää, viisuspekulointi ei ole sitä koskaan.

Mari Koppinen mari.koppinen@hs.fi
Kirjoittaja on kulttuuritoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat