Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mihail Šiškin tulee yllättäen Helsingin kirjamessuille

Kulttuuri
 
Mihail Šiškin
Mihail Šiškin

Lauantaina päättyneessä kansainvälisessä Helsinki Lit -tapahtumassa täydelle salille esiintynyt venäläiskirjailija Mihail Šiškin palaa lokakuussa Helsinkiin. Venäjän kirjallisuuden terävimpään kärkeen kuuluva Mihail Šiškin oli sen verran tyytyväinen saamaansa vastaanottoon ja ylipäänsä vierailuunsa Helsingissä, että hän haluaa osallistua myös Helsingin kirjamessuille, jossa tämän vuoden teemamaana on Venäjä.

Aiemmin hän ei ole ollut mukana ohjelmassa, koska on vierastanut Venäjän nykyjohdon osuutta venäläisen kirjallisuuden esittelyssä Helsingissä. Hän ei halua olla missään tekemisissä presidentti Putinin hallintokoneiston kanssa.

Kirjailija pyörsi aiemman päätöksensä huomattuaan Helsinki Lit -tapahtumassa, että hänellä on Suomessa sankka lukijakunta. Kirjailijan suomalainen kustantaja WSOY kertoo, että vierailun aikana Šiškinin tänä keväänä suomeksi ilmestynyt romaani Neidonhius myytiin loppuun.

Šiškin julkaisi laajaa huomiota herättäneen esseen Venäjän nykytilanteesta voitonpäivänä 9. toukokuuta, myös Helsingin Sanomissa.

Helsingin kirjamessut järjestetään Messukeskuksessa Pasilassa 22.–25. 10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat