Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen rahoitus ja rooli tulee pohdintaan

Kulttuuri
 

Keskiviikkona julkistettu hallitusohjelma ei antanut vastauksia Yleisradion tulevaa roolia ja rahoitusta koskeviin kysymyksiin. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostaman hallituksen ohjelmassa Yleisradio mainitaan vain lyhyesti.

Ohjelman liitteissä todetaan, että uusi hallitus "asettaa parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Ylen tehtäviä ja rahoitusta".

Tätä osattiin jossain määrin odottaa, sillä päähallituspuolueet olivat etukäteen liputtaneet Yleisradion tehtävien ja rahoituksen arvioinnin puolesta.

"Talous- ja veroryhmän päätös on jättää Yleisradio parlamentaariseen pohdintaan", sanoo kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk).

Päähallituspuoluetta edustava Tiilikainen veti hallitusneuvotteluissa talousasioita pohtinutta ryhmää. Ylen rahoituksesta keskusteltiin myös verotusasioita käsitelleessä ryhmässä.

"Tämä on asia, josta eduskuntaryhmien on yhdessä sovittava tavalla tai toisella", Tiilikainen kertoo HS:lle.

Tiilikaisen mukaan mitään asialistaa Yleisradio-työryhmän tulevalle työlle ei ole olemassa. Tiilikaisen arvion mukaan tuleva työryhmä tulee kuitenkin pohtimaan Yleisradion rahoitusta ja julkista roolia sekä myös lainsäädäntöpuolta.

Tiilikaisen mukaan työryhmä aiotaan perustaa viivytyksittä, koska pohdinnassa ovat ensi vuoteen ja tulevaan budjettiin vaikuttavat asiat.

"Nyt alkaa varsin iso revohka Suomen velkaantumisen pysäyttämiseksi. Mutta arvioinnin lopputulos voi tietenkin olla sekin, että muutoksia ei tule."

Oppositio kiitti hallitusta ensi vaiheessa tulevan työryhmän asettamisesta.

"Hyvää tässä on, että työryhmä on parlamentaarinen. Suomessa on kaikki syyt varjella sitä, että Yle on eduskunnan ja viime kädessä kansalaisten mediayhtiö eikä kulloisenkin hallituksen media. Yleä koskevat ratkaisut on tehtävä kaikkien eduskuntapuolueitten yhteisillä päätöksillä", kirjoittaa Ylen hallintoneuvoston nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola (sd) blogissaan verkkolehti Uudessa Suomessa.

Samalla Kantola kuitenkin valittelee, miten eduskunta ei osaa toimia pitkäjänteisesti Yleisradion omistajana, ja miten viime vaalikaudella saatu yksimielisyys on murentunut.

"Harkinnassa ei tule unohtaa isoa kuvaa, sitä jossa kansainvälinen informaatiojakelu ja viihde vahvistavat otetta suomalaisista yleisöistä ja meidän vastuumme kotimaisten sisältöjen ja Suomessa tuotetun informaation ja kulttuurin jakelusta kasvaa", Kantola kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat