Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi Euroopan suurimmista festivaaleista

Kulttuuri
 

Kun Primavera Sound -festivaalin järjestäjät ynnäsivät tiedotustilaisuudessa yhteen festivaalin lukuja, he mainitsivat huippuna poikkeuksellisesti vain Patti Smithin esityksen. Tiedotteessa lueteltiin tavalliseen tapaan pitkä lista pääesiintyjiä Tori Amosista Salif Keitaan.

Festivaalin pääpäivinä Parc del Fòrumissa kävi 175 000 ihmistä. Festivaali on kasvanut 15 vuodessa yhdeksi Euroopan suurimmista. Peräti 46 prosenttia kävijöistä tulee ulkomailta. Jo huhtikuussa alkaneet tapahtumat levittäytyvät pitkin Barcelonan klubeja ja puistoja.

Ammattilaisille järjestetyn Primavera Pron seminaareihin ja muuhun ohjelmaan osallistui 2 700 agenttia, promoottoria, festivaalijärjestäjää ja muuta väkeä.

Yksi heistä oli Rockdelux-lehden toimituspäällikkö Miquel Botella, joka istuskeli ammattilaisten baarialueella. Hänellä ei ollut kiire. Festivaalin aikana hommat hoiti lehden kuusi kuvaajaa ja 20 avustajaa. Rockdeluxiin arvioidaan yli sata festivaalin konserttia, melkein puolet 217 esiintyjästä.

Botella on työskennellyt musiikkitoimittajana yli 25 vuotta. Primavera Soundissa hän on käynyt vasta viitisen vuotta.

"Alkuvuosina oli vain yksi lava ja ehkä viitisen tuhatta kävijää. Mutta nykyään tämä on tärkeä festivaali. Se toimii kansainvälisenä ponnahduslautana espanjalaisille bändeille, koska tänne tulee ulkomaisia ammattilaisia samaan tapaan kuin South by Southwestiin Teksasissa."

Barcelonassa onkin vilkkaat rock-piirit ja festivaalilla on runsaasti paitsi espanjalaisia myös erityisesti katalonialaisia bändejä. Poblenoun kaupunginosassa on jopa Ultra Local Records -kauppa, joka on erikoistunut paikallisiin levyihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat