Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n Matti Kalliokoski WEF:n hallitukseen

Kansainvälinen päätoimittajajärjestö teki valinnan Washingtonissa

Kulttuuri
 
Matti Kalliokoski
Matti Kalliokoski

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski on valittu kansainvälisen päätoimittajajärjestön World Editors Forumin (WEF) hallitukseen. Valinnan teki WEF:n yleiskokous Washingtonissa sunnuntaina.

"WEFin tarkoitus on puolustaa sananvapautta ja varjella toimituksia ulkopuoliselta painostukselta", Kalliokoski kertoo.

"Samalla järjestö haluaa muistuttaa itsenäisen uutismedian merkityksestä yhteiskunnille. Erityisen ajankohtaisia nämä asiat ovat lehdistön kasvualueilla eli Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa. On kuvaavaa, että järjestön uusi puheenjohtaja Marcelo Rech tulee Brasiliasta."

WEF on sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-IFRAn alainen järjestö. Suomen Sanomalehtien Liiton edustajana WEF:n hallituksessa on viimeksi toiminut Kalevan päätoimittajana työskennellyt Markku Mantila, ja WAN-IFRAn hallituksessa Suomea edustaa Sanomalehtien Liiton puheenjohtaja, Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Miten itsenäinen WEF on sanomalehtien maailmanjärjestön alaisuudessa?

"Yhteistyö on hyvää, mutta kannat itsenäisiä. Tehtävänä on huolehtia, että journalistien ääni kuuluu maailmanjärjestön toiminnassa."

Miten Kalliokoski aikoo hallitusvaltaansa käyttää?

"Haluan tuoda työskentelyyn pohjoismaisen näkökulman esimerkiksi hallinnon avoimuuden merkityksestä. Kollegoita kiinnostaa myös, miten suomalaiset journalistit huolehtivat ammattietiikastaan. Vaikka Suomi on hyvin kehittynyt sanomalehtimaa, meillä on lehtien arkisessa työskentelyssä paljon opittavaa muiden kokemuksista ja uusista oivalluksista."

 

HS.fi Kulttuuri: Lisää Kalliokosken kommentteja järjestöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat