Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rehtori lähti, ongelmat eivät

Kulttuuri
 
Jukka Petäjä Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kulttuuritoimituksen tuottaja.

Rehtori Tiina Rosenbergin äkkilähtö Taideyliopistosta oli yllätys. Siinä on ovi paukkunut, koska runsaat kaksi vuotta virkaansa hoitanut rehtori jättää tehtävänsä välittömästi. Tiedossa ei ole, paiskasiko tuon oven kiinni Rosenberg itse vai Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue.

Nyt kärjistyneellä draamalla on kuitenkin ollut kasvualustansa, vaikka harva osasi odottaa rehtorin erottamista tai eroa juuri nyt – lukukauden lopussa.

Tuntuu siltä, että uljas uusi Taideyliopisto ei ole onnistunut mahduttamaan Teatterikorkeakoulua, Kuvataideakatemiaa ja Sibelius-Akatemiaa yhteisen sateenvarjon alle. Tasa-arvo ei ole toteutunut. Joku – tai jokainen vuorollaan – on itkenyt sitä, että on joutunut jäämään sateeseen seisomaan, kun tilaa ei ole löytynyt varjon alta.

Eikä tässä kaikki. Kuvataideakatemiaa ja Sibelius-Akatemiaa on tuskin ilahduttanut se, että sekä rehtori että vararehtori ovat molemmat teatterimaailmasta. Jo tämä ratkaisu on voinut luoda sisäisiä jännitteitä. Ristiriitoja on synnyttänyt sekin, että Taideyliopistossa jokaisella kolmella entisellä korkeakoululla on periaatteessa kolmasosa kokonaisuudesta. Käytännössä tasajako on kivulias, koska Sibelius-Akatemialla on oppilaista ja opettajia yhtä paljon kuin kahdella muulla korkeakoululla yhteensä.

Siinä tilanteessa Tiina Rosenbergin tilanne ei ole ollut kadehdittava, saati sitten helppo.

Jukka Petäjä HS jukka.petaja@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kulttuuritoimituksen tuottaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat