Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jake Nyman palkittiin Gramexilla esimerkillisestä musiikkijournalismista – nyt työn alla on tietokirja kielletyistä levyistä

Kulttuuri
 
Martti Kainuulainen Lehtikuva
Jake Nyman iloitsi palkinnosta.
Jake Nyman iloitsi palkinnosta. Kuva: Martti Kainuulainen Lehtikuva

Toimittaja Jake Nyman palkittiin maanantaina Gramex-palkinnon esimerkillisestä musiikkijournalismista ja tarinoista äänilevyjen takana.

Perusteluiden mukaan Jake Nyman on pitkän linjan journalisti, musiikkitoimittaja ja tietokirjailija. Hänen musiikkiohjelmansa ovat vuodesta 1972 alkaen koskettaneet monia musiikinystävä-sukupolvia.

"Palkintojen saaminen on aina mukavaa. Minua on palkittu niin paljon, että nuoremmatkin kollegat olisivat palkitsemisvuorossa. Alalla on paljon hyviä toimittajia.", Nyman sanoo.

Esimerkkejä Nymanin musiikkiohjelmista Yleisradiossa ovat Nuorten sävellahja, Muistojen Bulevardi, Kovan päivän ilta, Rockradio, Onnenpäivä, Sokkotreffit, Tähtisumua, Kersantti Pippuri, Nousevan auringon talo, Suomen virallinen lista sekä Jake Nymanin Popradio.

Musiikkiohjelmien lisäksi Nyman on tehnyt toistakymmentä musiikin tietokirjaa, kuunnelmakäsikirjoituksia ja -ohjauksia.

Nyt hänellä on työn alla laaja tietokirja kielletystä levyistä

"Kun olen käynyt esimerkiksi kirjastoissa puhumassa musiikista ja kysynyt, mikä aihe kiinnostaa, 70–80 prosenttia kuulijoista sanoo olevansa kiinnostunut kielletetystä musiikista. Ihmisillä on myös vääriä käsityksi kielletyistä levyistä. Osa luulee, että listoja on edelleen, vaikka kiellettyjen levyjen listaus lopetettiin Yleisradiossa 1972."

Aikoinaan eniten kiellettyä musiikkia oli Irwin Goodmanilla. Ei tippa tapa -laulu koettiin Nymanin mukaan alkoholin ylistyksenä, eikä se siksi ollut sopivaa musiikkia.

"Toimittajilla oli myös itsesensuuria. Tuomari Nurmion Kurja matkamies maan jäi usein soittamatta."

Gramex-palkintoon ei sisälly rahapalkintoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat