Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä päätellä uudesta ministeristä?

Kulttuuri
 

Kokoomuslaisen Sanni Grahn-Laasosen kulttuuriministeripesti ei ole vielä viikkoakaan vanha, mutta jo nyt on selvää, että myrskytöntä vastaanottoa hänkään ei tule kulttuurikentällä saamaan.

Pahimmin on pillastuttu hallitusohjelman kirjauksesta, jonka mukaan kunta saisi jatkossa itse päättää esimerkiksi kirjastopalveluiden järjestämisestä tahtonsa mukaan.

Pahaltahan se kuulostaa.

Miten siis reagoi kulttuuriministeri? Tyrmääkö hän väitteet?

Ei tyrmää. HS:n haastattelussa ilmoittaa toistuvasti toivovansa kunnilta kulttuurimyönteisyyttä, ei vaativansa sitä, saati että olisi pakottamassa niitä mihinkään. Maineensa veroinen norminpurkaja siis.

Itse ministeri vaikuttaa nyt pyrkivän välttämään yhteentörmäyksiä. Haastattelussa hän kehuu kulttuurilajeja laidasta laitaan, ja antaapa kiitosta Arhinmäen lähiöprojektillekin.

Kolmen ässän hallitukseen sopivasti muusikkosuosikkeja ovat Simola, Sillanpää ja Sibelius.

Lipsahduksia tai suurta räväkkyyttä Stubbin entisenä lehdistöavustajana toimineelta ja myöhemmin läksynsä ympäristöministerinä oppineelta Grahn-Laasoselta lienee turha odottaa.

Toinen asia on, miten aika riittää kulttuuriasioihin perehtymiseen. Minuuttiaikataululla kiitävän ministerin puheille jonottavat parhaillaan mm. elokuvatuottajat, mutta kulttuuria enemmän työtä hänelle tuottaa rajusti leikattava koulutuskenttä. Kannattaa siis laittaa vierailukutsut ajoissa vetämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat