Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aiotko grillata viikonloppuna? Keskustelu lihansyönnistä ja -tuotannosta HSTV:ssä

HSTV esittelee tuotantoeläinten elämää moniosaisella dokumentilla, ja suora keskustelulähetys kysyy, onko luomu huijausta

Kulttuuri
 

Lihaa syövä ihminen, pystytkö katsomaan sikaa tai kanaa silmiin? Tuotantoeläimet niin luomu- kuin tavallisillakin tiloilla tulevat lähelle katsojaa Karsinasta kauppaan -dokumentissa, joka on nähtävissä HS.fi:ssä perjantaista alkaen.

Ihmisen vieraantuminen eläintuotannon todellisuudesta rävähti laajaan tietoisuuteen 2007, kun Oikeutta eläimille -järjestö kuvasi salaa tuotantoeläinten oloja. Sittemmin kauppoihin on ilmestynyt yhä enemmän luomulihaa ja elintarviketeollisuus on alkanut kampanjoida eläinten hyvinvoinnilla.

"Possujen" ja "tipujen" julistaminen onnelliseksi ei kuitenkaan riitä rauhoittamaan kaikkia. Saako ihminen käyttää eläintä hyväkseen ylipäätään, vaikka se olisikin "luonnonmukaista"? Voiko mitään lihaa syödä hyvällä omallatunnolla? Onko luomu huijausta? Valehteleeko elintarviketeollisuus?

HSTV:ssä on tuotantoeläindokumentin lisäksi suora keskustelu aiheesta perjantaiaamuna. Kello 9 alkavassa keskustelussa, jonka voi myöhemmin katsoa tallenteena, ovat mukana tietokirjailija Elina Lappalainen, Karsinasta kauppaan -dokumentin ohjaaja Marika Väisänen ja eläinoikeusaktivisti Saila Kivelä. Keskustelun juontaa HS:n toimittaja Sonja Saarikoski.

Katso dokumentti Karsinasta kauppaan tästä:

Elokuvassa seurataan myös sikoja erilaisissa kasvatusoloissa.
Elokuvassa seurataan myös sikoja erilaisissa kasvatusoloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat