Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi Tuntematon sotilas aiotaan kuvata ensi vuonna

Hankkeeseen on haettu Suomesta yksityistä rahaa sijoittajilta

Kulttuuri
 
Aku Louhimies aikoo ohjata kolmannen Tuntemattoman.
Aku Louhimies aikoo ohjata kolmannen Tuntemattoman.

Valmistelut uuden Tuntematon sotilas -elokuvan tekemiseksi etenevät. Ohjaaja Aku Louhimies on hankkeesta vaitonainen, mutta sotaelokuvan käsikirjoitustyö on Louhimiehen mukaan "mahtavalla mallilla".

Suunnitelmien mukaan elokuva kuvataan ensi vuonna, jolloin Puolustusvoimat aikoo antaa Pahkajärven ampuma-alueen Kouvolasta elokuvantekijöiden käyttöön.

"Asiat etenevät omaa hyvää tahtiaan", Louhimies sanoo.

Uuden Tuntemattoman valmistelua on seurattu kiinnostuksella sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat uutisoi elokuvan valmistelutyöstä viime syksynä.

Valmisteilla olevasta kirjafilmatisoinnista käytetään työnimeä Sotaelokuva, joka viittaa Väinö Linnan kirjoittaman jatkosotaa käsittelevän teoksen Tuntemattoman sotilaan editoimattomaan ja pidempään Sotaromaaniin.

"Mitään virallista uutta sanottavaa Tuntemattomasta ei ole", Louhimies sanoo.

Mutkatonta suuren sotaelokuvan tekeminen ei ole. Elokuvasta aiottiin jo virallisesti tiedottaa kesäkuun alussa, mutta tuntemattomasta syystä tiedotustilaisuus peruttiin.

Ilmeisin hanketta viivyttävä syy on rahoitus. Sotaelokuvan budjetiksi on elokuva-alalla arvioitu vähintään neljä–viisi miljoonaa euroa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Suomen elokuvasäätiö on sitoutunut tukemaan hanketta suurella tuotantotuella, kunhan muu rahoitus saadaan kasaan.

Elokuvasäätiön nykyohjeiden mukaan tuotantotuki voi olla yli miljoona euroa Tuntemattoman sotilaan kaltaiselle kansallisesti isolle hankkeelle.

Elokuvan virallinen julkistus on tulossa kesällä tai viimeistään syksyllä – jos siis rahoitus järjestyy – sillä ensi vuonna elokuvaa pitää jo ryhtyä kuvaamaan. Uutisia elokuvan näyttelijäkiinnityksistä voi olla luvassa syksyllä.

Aikataulua määrittelee aiottu ensi-ilta. Elokuvan pitäisi olla valmis teatteriensi-iltaan vuonna 2017, jolloin vietetään Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Elokuvaa tuettaneen myös rahoista, joilla rakennetaan itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumia.

Yleisradio harkitsee Louhimiehen elokuvan rahoittamista. Tavanomaisesti tv-yhtiöt rahoittavat elokuvia hankkimalla elokuvien esitysoikeuksia etukäteen.

"Asiasta neuvotellaan", sanoo elokuvien ja draaman minisarjojen tilaamisesta Ylellä vastaava Erkki Astala.

Astala ei halua arvioida, olisiko aiheesta syntymässä samalla myös televisiosarja.

"Elokuvan esitysajasta televisiossa neuvotellaan myös", Astala sanoo.

Hankkeeseen on haettu Suomesta HS:n tietojen mukaan yksityistä rahaa sijoittajilta.

Elokuvaa aiotaan kuvata Vekaranjärven varuskunnan yhteydessä toimivalla Pahkajärven ampuma-alueella.

"Ollaan toistaiseksi varauduttu tukemaan elokuvaprojektia", sanoo esikuntapäällikkö Rami Saari Karjalan prikaatista.

Kangasmaan mukaan Puolustusvoimat antaa elokuvaryhmälle käyttöön kuvausalueen lisäksi muun muassa majoitusta, tiloja räjähteiden säilyttämiseen, sammutustukea mahdollisten tulipalojen vuoksi sekä sotahistoriallista asiantuntemusta.

Käsikirjoitusta on tehnyt Louhimiehen kanssa tämän monivuotinen aisapari, käsikirjoittaja Jari Olavi Rantala. Lisäksi hanketta on valmistellut tuottaja Mikko Tenhunen.

Elokuvaa on tuottamassa elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017, jonka osakkaana on Louhimiehen lisäksi Kimmo Nieminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat