Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radio Helsinki velkakierteessä – kuuntelijoilta haetaan 250 000 euron joukkorahoitusta

Kanava pyrkii omilleen tappiollisen vuoden jälkeen

Kulttuuri
 
Sami Kero / HS
Maria Veitola (vas.), Ville Arponen ja Tomi Ruotimo juhlivat Radio Helsingin siirtymistä Sanoma-konsernilta Pro Radio Helsinki -liikkeelle vuonna 2013. Taustalla Marko Ylitalo.
Maria Veitola (vas.), Ville Arponen ja Tomi Ruotimo juhlivat Radio Helsingin siirtymistä Sanoma-konsernilta Pro Radio Helsinki -liikkeelle vuonna 2013. Taustalla Marko Ylitalo. Kuva: Sami Kero / HS

Paikallisradio Radio Helsinki toivoo nyt kuulijoiltaan apua taloudellisen tilanteensa tasapainottamiseksi. Kanava käynnistää perjantaina joukkorahoitushankkeen, jolla se hakee uusia sijoittajia.

Liikkeelle lasketaan 150 euron osakkeita, joiden avulla yritetään saada kokoon 150 000–250 000 euroa. Sijoituksilla on tarkoitus kuitata vuonna 2014 kertyneitä velkoja ja käynnistää uusia kehityshankkeita.

"Haemme 'sydämen sijoittajia' eli uusia omistajia kanavan uskollisista kuuntelijoista", kertoo musiikkituottaja Aleksi Pahkala joukkorahoitushankkeesta.

"Viime vuosi oli tappiollinen, ja nyt yritämme saada taloutemme tasapainoon. Maksamme velkoja ja teemme investointeja. Esimerkiksi nettipuolta on tarkoitus kehittää."

Rahoitusta kerätään sivustolla radiohelsinki.fi/omista.

Laura Oja
Aleksi Pahkala
Aleksi Pahkala

Radio Helsinki siirtyi uusien omistajien hallintaan vuoden 2014 alussa. Edeltäneet kahdeksan vuotta omistajana oli ollut Helsingin Sanomat.

Ensimmäinen vuosi omillaan oli taloudellisesti raskas, sillä kanavalle kertyi tappiota 730 000 euroa. Osakkaiden maksaman osuuden jälkeen tästä jäi velkaa noin kolmasosa.

Nykyinen pääomistaja on Tomi Ruotimo ja hänen omistamansa Houston Inc. Pienemmillä osuuksilla ovat mukana Radio Helsingin perustaja Paula Salovaara ja muusikko Sam Huber.

Alkuun taloutta rasittivat korkeat henkilöstökulut, mutta nyt ohjelmantekijöiden määrää on vähennetty.

"Palkkojen maksun kanssa oli aiemmin ongelmia, mutta ei enää vähään aikaan", Pahkala sanoo. "Monet erikoisohjelmista on tehty talkoohengellä, ja tekijät ovat laskeneet palkkioitaan."

Tänä vuonna Radio Helsinki toivoo pääsevänsä omilleen, kun kuluja on karsittu, mainosmyyntiä vahvistettu ja kuulijaluvut nousseet.

Kanava tavoittaa nykyään 107 000 kuulijaa viikossa, minkä lisäksi sillä on noin 34 000 kuulijaa verkossa. Pahkalan mukaan noin 140 000 viikkokuuntelijan määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin Radio Helsingin 15-vuotisen historian aikana.

Myös mainosmyynti on piristynyt. Radio Helsingin ystäväklubi on tuottanut yli 100 000 euroa, ja sen jatkeeksi on lanseerattu Yritysystävä-kampanja. Tästä johtuen tekijöiden "luotto tulevaisuuteen on kova".

"Viimeiset kaksi kuukautta ovat menneet hyvin, ja mainosmyynti on ollut ennätyksellistä", Pahkala sanoo. "Kuulijoita ei ole ikinä ollut yhtä paljon kuin nyt. On ollut hyvä fiilis, kun on huomannut, että mainostajat isoista pieniin ovat kiinnostuneet. Myös kuulijoita meillä on Suomen pankista leipäjonoon."

Jos kaikki joukkorahoituksessa liikkeelle lasketut osakkeet myydään, kuuntelijoiden osuus kanavan omistuksesta tulee olemaan 12,88 prosenttia.

Omistajia houkutellaan myös erilaisilla etuuksilla. Kaikki osakkeenostajat saavat esimerkiksi I Own Radio Helsinki -paidat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat