Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cantores Minores -poikakuoro sai pääroolin yökonserttifestivaalin avausillassa

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Urkuyö & Aaria -festivaalin avajaiskonsertti Espoon Tuomiokirkossa. Cantores Minores ja Suomalainen barokkiorkesteri johtajana Hannu Norjanen. – Vivaldi, Bach, Händel.

Meitä iltavirkkuja oli Espoon Tuomiokirkon täydeltä yökonserttifestivaalin avajaiskonsertissa, joka alkoi kello 22. Valohämyinen kesäyö, keskiaikainen kirkko ja kaunis kirkkomaa luovat oman tunnelmansa.

Festivaalin taiteellinen johtaja Hannu Norjanen johtaa myös Cantores Minores -poikakuoroa, jolle hän antoi pääroolin avajaiskonsertissa.

Kirkkomusiikin tyhjentymättömästä aarreaitasta Norjanen oli valinnut kuorolleen kaksi lyhyehköä teosta, jotka kummatkin ovat kohottavia, mutta eivät liian vakavia.

Vivaldi sävelsi Magnificat-teoksensa Venetsian Pietà -tyttöorpokodille, jonka musiikkimaestrona hän toimi pitkään. Jos pienet rytmihäiriöt unohdetaan, Magnificat soi venetsialaisen runollisesti ja elämäniloisesti, läpikuultavasti leijaillen. Kuorolaiset esittivät itse omat soolonpätkät, jotkut sangen näppärästikin kuvioiden.

Joku kuoron salamoiva leimahdus muistutti Jumalan pelosta. Suomalainen barokkiorkesteri toi menoon rytmikästä värikkyyttä.

J.S. Bachin Luterilainen messu on saksalaisen syvämielinen ja puritaanisen hengellinen. Sen polyfoniavirtaa Cantores Minores lauloi valoisan linjakkaasti ja ryhdikkäästi, joskus sointia tuskaisesti tummentaen.

Jykevä bassosolisti Niklas Spånberg ei saanut ilmaa riittämään pitkiin kuvioketjuihin. Jarno Lehtolan tenori roikkui alavireisesti. Aikaisemminhan hän on laulanut aina niin puhtaasti ja kirkkaan kevyesti.

Musikanttinen soittoilo henki Händelin A-duuri-urkukonsertossa, jossa Petteri Pitko taituroi heleästi solisevalla urkupositiivilla ja esitteli mielikuvituksekkaita improvisaatiotaitojaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat