Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Big Game nousi yllätyshitiksi Lähi-idässä

Jalmari Helanderin ohjauksen ensi-ilta Yhdysvalloissa on juhannuksena

Kulttuuri
 
Jalmari Helander
Jalmari Helander

Jalmari Helanderin ohjaama suomalainen seikkailuelokuva Big Game on noussut yllätyshitiksi maailmankolkassa, jossa menestystä ei niin odotettu.

"Lähi-idässä elokuva on mennyt yllättävän hyvin", elokuvan tuottaja Petri Jokiranta kertoo.

Suomalaiselokuvan pääroolissa pulaan joutuvaa Yhdysvaltain presidenttiä näyttelee Samuel L. Jackson. Suomalaisessa metsässä häntä auttaa Onni Tommilan näyttelemä pikkupoika.

Jokirannan mukaan Big Gamen lipputulot Lähi-idästä ovat noin 1,2 miljoonaa dollaria tähän mennessä. Katsojia on tähän mennessä yhteen lasketusti yli 120 000.

Lähi-idässä elokuva on saanut ensi-iltansa tähän mennessä Bahrainissa, Egyptissä, Irakissa, Jordaniassa, Kuwaitissa, Libanonissa, Omanissa, Qatarissa, Syyriassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Jokiranta ei osaa tarkkaan analysoida, miksi suomalainen seikkailuelokuva menestyy juuri Lähi-idässä.

"Yksi syy on, että meillä on hyvä levittäjä siellä. Toinen juttu voisi olla se, että siellä Amerikan presidentti -teema kiinnostaa."

Suomalaiselokuva on saanut ensi-iltansa kansainvälisesti myös monissa muissa maissa, muun muassa Briteissä ja Venäjällä. Thaimaassa elokuva oli huhtikuussa katsojatilaston kakkosena heti Fast and Furious 7:n jälkeen.

Briteissä elokuva nousi avausviikonloppunaan myös top-10-listalle.

"Briteissä ollaan Suomen ohitse katsojamäärissä ja lipputuloissa. On harvinaista, että suomalainen leffa on Top-10:ssä missään", Jokiranta sanoo.

Suomessa katsojia on kertynyt elokuvateatterikierroksella noin 125 000.

Elokuvatuottajalle elokuvan suosio Venäjällä on ollut kuitenkin pieni pettymys, vaikka se nousi top-10-listoille myös siellä.

"Rare Exports meni hyvin Venäjällä, joten oletin että Big Game olisi mennyt Venäjällä paremmin", Jokiranta sanoo.

"Olin ajatellut, että aihe olisi voinut kolista Venäjällä, kun elokuvassa Amerikan presidentti on vaikeuksissa."

Monissa maissa Big Game on vasta tulossa ensi-iltaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa elokuva nähdään elokuvateattereissa juhannuksen tienoilla 26. kesäkuuta.

Kesällä suomalaiselokuva on tulossa ensi-iltaan vielä monin päin Eurooppaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat