Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi kulttuuriministeri käski ostamaan kotimaista taidetta – HS selvitti, mitä juuri nyt on kaupan

HS:n kriitikko kiersi kesänäyttelyt selvittääkseen, mitä taidetta olisi kaupan

Kulttuuri
 
Timo Valjakka
Kaisa Rautaheimo HS
Korjaamo Gallerian viimeinen näyttely Grande Finale on auki 16. elokuuta saakka.
Korjaamo Gallerian viimeinen näyttely Grande Finale on auki 16. elokuuta saakka. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kannusti äskettäin suomalaisia tukemaan taiteilijoita hankkimalla heidän teoksiaan.

Mikäpä siinä – muutamien helsinkiläisgallerioiden kesänäyttelyt ovat juuri avautuneet, ja suomalaista taidetta on runsaasti esillä.

Sen lisäksi, että esillä on usein myös pienikokoisempia ja hinnaltaan edullisempia teoksia, tarkkasilmäinen voi löytää näyttelyistä yksittäisiä helmiä.

Ensimmäinen kohde on Bulevardilla. Mika Hannulan Helsinki Contemporaryyn kokoama Valon voimaa -näyttelyn otsikko viittaa sekä teoksissa näkyvään valoon että valoon elämän ja energian vertauskuvana.

Näyttely esittelee kuusi taiteilijaa ja yhtä monta lähestymistapaa maalaukseen. Henry Wuorila-Stenbergin sisäistyneestä ekspressionismista Eeva-Riitta Eerolan viileään käsitteellisyyteen ulottuvan kokonaisuuden kärkeen nousevat Anna Retulaisen matkapäiväkirjan sivujen kaltaiset öljypastellit.

Samanaikaisesti karheat ja tarkat teokset muistuttavat, ettei perinteinen havaintoon perustuva ilmaisu suinkaan ole aikansa elänyttä tai tyhjiin ammennettua.

Näyttely on korkeatasoinen ja teokset kohtuuhintaisia, hinnat 3 000 euron molemmin puolin. Vanhan kirkkopuiston pohjoislaidalla sijaitseva Galerie Forsblom esittelee kesänäyttelyssään joukon galleriassa esiintyneitä ulkomaisia taiteilijoita, mutta tarkennan huomioni näyttelyn suomalaisnimiin. Hannu Väisänen, Susanne Gottberg ja Raili Tang esittävät kaikki uusimpia teoksiaan.

Näyttelyn yllättäjä on skarppina maalarina tunnettu Jussi Niva, jonka uudet teokset ovat origami-taitosten hengessä toteutettuja kolmiulotteisia reliefejä.

Nimekkäiden taiteilijoiden teokset ovat pääasiassa suurikokoisia ja hinnat 10 000 euron tietämissä.

Töölön raitiovaunuhalleilla toimivan Korjaamon galleria lopettaa toimintansa salonkimaisella sikin sokin -ripustuksella, jota ei kannata jättää väliin. Kokonaisuus on runsas ja tarjoaa läpileikkauksen siitä, mitä Suomen taiteessa nyt tapahtuu.

Kymmenien taiteilijoiden ja teosten joukosta erottuu Jukka Mäkelän ja Elina Brotheruksen kaltaisia veteraaneja sekä nuorempia tulokkaita kuten Ilari Hautamäki ja Katri Kuparinen.

Ripustusviidakko vilisee pikku aarteita, joiden etsiminen palkitsee. Akvarelleja ja kollaaseja saa muutamalla satasella, ja mikäli teoslistaa on uskominen, kaikki teokset ovat myynnissä alehintaan.

 

Valon voimaa 28. 6. saakka Helsinki Contemporaryssa
(Bulevardi 10). Ti–pe 11–17,
to 11–18, la–su 12–16.
Summer 2015 1. 8. saakka Galerie Forsblomissa (Lönnrotinkatu 5). Ti–pe 11–17, la 11–16, su 12–16
(galleria on suljettu 5.7.–27.7.).
Grande Finale 16. 8. saakka Korjaamo Galleriassa (Töölönkatu 51B). Ma–pe 9–19, la–su 11–17.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat