Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenen kohokohtaa kesän pop-tarjonnasta

Kulttuuri
 
Lucy Nicolson Reuters
AC/DC esiintyy heinäkuussa Hämeenlinnassa.
AC/DC esiintyy heinäkuussa Hämeenlinnassa. Kuva: Lucy Nicolson Reuters

Brittiyhtye Muse on nelipäiväiseksi kasvaneen Seinäjoen Provinssirockin ja samalla koko Suomen suven isoimpia tähtiä. Festivaaleja ja isoja konsertteja on kesän mittaan lähemmäs kaksisataa, joten vaihtoehtoja jää myös toisenlaisen musiikin ystäville.

Kokosimme Suomen-vieraista kymmenen kohokohtaa: viisi suurta tähteä ja viisi ensikertalaista.

Isot tähdet


1 One Direction.
Englantilais-irlantilainen poikabändisensaatio on kesän odotetuin vieras Helsingin Olympiastadionille. Fanien riemua himmentää vain hitusen se, että laulajista yksi, Zayn Malik, jätti viisikon muutama kuukausi sitten. Helsingin Olympiastadion 27. 6.

2 Pharrell Williams. Viime vuonna amerikkalainen r'n'b-laulaja kutsui koko maailman tanssilattialle Happy-hitillään. Suomeen saakka hän ehtii vasta nyt, mutta jättihitin teho ei ole laimentunut. Ruissalossa voi olla kesän parhaat lauantaitanssit. Ruisrock, Turku 3.–5. 7.

3 Kylie Minogue. Australialainen pop-laulajatar on tehnyt poikkeuksellisen kestävän uran vuonna 1988 ilmestyneen I Should Be So Lucky -läpimurtohittinsä jälkeen. Tuskin kukaan osasi silloin odottaa, että vielä jonain päivänä Minogue nähdään Pori Jazzin pääesiintyjänä. Pori Jazz 11.–19. 7.

4 AC/DC. Australialainen rocklegenda on kokenut kovia, kun kaksi keskeistä jäsentä (kitaristi Malcolm Young, rumpali Phil Rudd ) on nyt pois rivistä. Varamiehisenäkin yhtye vastannee kesän tuhdeimmasta rock-spektaakkelista. Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna 22. 7.

5 Beck. Amerikkalainen indierockin visionääri on kuin luotu Flow Festivalin pääesiintyjäksi. Beck on myös odotetuimpia Suomen-vieraita, sillä yli kahdenkymmenen vuoden ajan hän on onnistunut välttelemään esiintymistä täällä. Flow Festival, Helsinki 14.–16. 8.

Ensikertalaiset 


6 Perfume Genius.
Uuden Sideways-kaupunkifestivaalin pääesiintyjät ovat ikämiessarjaa (The Jesus and Mary Chain, Killing Joke), mutta indierockin tuoreempaa laitaa esittelee seattlelainen Perfume Genius. Viime vuonna julkaistu kolmosalbumi Too Bright esitteli hypnoottista ja harmonista taidepoppia tekevän lauluntekijän isommalle yleisölle. Sideways, Helsinki 12.–13. 6.

7 Abbath. Immortalin laulaja-kitaristi Abbath on suomalaisille metallin ystäville tuttu vieras, mutta tällä kertaa on luvassa jotain ensikertaista. Abbathin omaa nimeä kantava uusi trio soittaa Suvilahdessa kaikkien aikojen ensimmäisen keikkansa. Tuska 26.–28. 6.

8 The Gories. Mick Collins elvytti autotallirockia Detroitissa jo kauan ennen kuin kukaan oli kuullutkaan Jack Whitesta. Collinsin nykyinen pääbändi on The Dirtbombs, mutta ensimmäiselle Suomen-keikalleen hän tulee jo 80-luvulla perustetun Goriesin kanssa. Hori Smoku Summer Boogaloo, Helsinki 24.–25. 7.

9 Sonic Boom. Brittiyhtye Spacemen 3 määritteli suuntaviivat surisevalla psykedeliarockille, joka on viime vuosina kokenut uuden tulemisen. Yhtyeen ura jäi lyhyeksi (1982–1991), mutta toinen voimahahmo Peter Kember eli Sonic Boom saapuu vihdoin Suomeen saakka. H2Ö, Turku 24.–25. 7.

10 Martin Garrix. Elektronisen tanssimusiikin terävin kärki on kapea, joten Weekendin tähtilistaa koristavat tutut nimet ( David Guetta, Avicii, Armin van Buuren ). Heidän seuraansa on nyt tunkemassa vasta 19-vuotias hollantilais-dj Martin Garrix, joka teki läpimurtonsa muutama vuotta sitten Animals-kappaleellaan. Weekend Festival, Helsinki 7.–8. 8.

Beck esiintyy Flow Festivalilla.
Beck esiintyy Flow Festivalilla.
One Direction konsertoi Helsingissä.
One Direction konsertoi Helsingissä.
Pharrell Williams saapuu Ruisrockiin.
Pharrell Williams saapuu Ruisrockiin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat