Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sensuroidun taiteilijan Ai Weiwein teoksia on yllättäen asetettu esille Pekingissä

Kulttuuri
 

ilmankuulu kiinalainen taiteilija Ai Weiwei on saanut yllättäen luvan esittää teoksiaan näytteille Pekingissa, kertoo Süddeutsche Zeitung. Vallanpitäjiä kritisoineeseen Ai Weiweihin on Kiinassa kohdistettu sensuuritoimenpiteitä ja hänen matkustusvapautensa on viimeiset viisi vuotta ollut hyvin rajoitettu.

Viime lauantaina 6. kesäkuuta Ai Weiwei kuitenkin nähtiin taidenäyttelyn avajaisissa Pekingin "taidealue 798:lla", joka on vanhaan tehtaaseen perustettu näyttelytila kaupungin pohjoisosassa.

Näyttelyesineinä on hirsiä ja koristeita 400 vuotta vanhasta konfutselaisesta temppelistä, joka kuului aikoinaan Wangin klaanille Zheiyangin maakunnassa.

Ai Weiwei on ennenkin käyttänyt näyttelyissään keräämiään esineitä Kiinan historiasta.

Näyttelyä ei markkinoitu, eikä sillä ollut virallisia avajaisia. Lisäksi epäiltiin, onnistuuko sen järjestäminen lainkaan. Nyt Ai Weiwein nimi kuitenkin mainitaan näyttelyn yhteydessä, mikä vielä jokin aika sitten olisi ollut mahdotonta. Niinä harvoina kertoina kun Ai Weiwein töitä on viime vuosina ollut esillä Kiinassa ne ovat olleet osa ryhmänäyttelyitä, eikä taiteilijan nimeä ole mainittu.

Helsingin taidemuseon avautuessa remontin jälkeen 25. syyskuuta uudella HAM-nimellä, nähdään sen avajaisnäyttelyssä Ai Weiwein teoksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat