Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hassan Blasim kirjoittaa näytelmää verkkohakkereista

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Tampereella asuva irakilaiskirjailija Hassan Blasim kirjoittaa tamperelaisen Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmän. Se saa ensi-iltansa vuonna 2016 ja keskittyy verkkomaailmaan ja sen erilaisiin hyödyntämistapoihin.

"Tietotulvan aikakaudella kehittyy uusia tiedonhallinnan työkaluja, mutta valtaosa ihmisistä ei välttämättä osaa hyödyntää niitä, ja tietotulvašokki saattaakin äkkiä johtaa tietämättömyyteen", Blasim taustoittaa työtään artikkelissa Teatteri Telakan verkkosivuilla.

"Samaan aikaan keskuudessamme on alati kasvava joukko ihmisiä, jotka käyttävät tietoverkkoja hämmästyttävän luovasti ja kehittävät niitä eri suuntiin."

Näistä ihmisistä Blasim mainitsee esimerkiksi turvajärjestelmiin murtautuvat hakkerit ja krakkerit, viheraktivistit ja pelisuunnittelijat. "Kaikilla on omat päämääränsä. Kaikkien ryhmien intressit punoutuvat osittain yhteen."

Kirjailija ja elokuvaohjaaja Blasim (s. 1973) sai vuosi sitten brittiläisen Independent-lehden käännöskirjapalkinnon teoksesta The Iraqi Christ, joka on ilmestynyt myös suomeksi nimellä Irakin Purkkajeesus. Se on käännetty kymmenelle kielelle.

Teatteri Telakka on valtion rahoituslain ulkopuolella toimiva ammattiteatteri Tampereella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat