Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veera Salmen Puluboin ja Ponin kirjasta tekeillä elokuva

Kulttuuri
 

Viime talvena Kansallisteatterin lavalla nähty Puluboin ja Ponin kirja ohjataan nyt elokuvaksi, jonka nimeksi tulee Puluboin ja Ponin leffa. Pohjola-filmi on ostanut lastenkirjan elokuvaoikeudet, ja elokuvan suunnitellaan valmistuvan 2017.

Veera Salmen esikoisteos Puluboin ja Ponin kirja ilmestyi vuonna 2012. Kirja kertoo Mai-tytöstä eli Ponista ja hakaniemeläisestä toripulusta Puluboista. Kaksikon seikkailuja on seurattu myös kirjoissa Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja (2013) sekä Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja (2014).

Salmi on myös julkaissut romaanin Kaikki kevään merkit. Viime vuonna Salmelle myönnettiin Otavan kirjasäätiön Kaarina Helakisa -palkinto merkittävästä kirjallisesta saavutuksesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden alalla.

Salmi käsikirjoittaa elokuvan yhdessä Hannamaija Matilan kanssa. Matila on aiemmin käsikirjoittanut muun muassa Rakkauden rasvaprosentti -elokuvan.

Salmi ja Matila käsikirjoittivat elokuvaa varsin pitkälle Elokuvasäätiön tuella, ennen kuin lähestyivät Pohjola-filmin Elina Pohjolaa. Käsikirjoituksesta innostunut Pohjola tuottaa Puluboin ja Ponin leffan.

Kansallisteatterin lisäksi Puluboin ja Ponin kirjaan perustuvaa näytelmää on esitetty muun muassa Kaarina-teatterissa, Anjalankosken teatterissa ja Päivölä-teatterissa. Lisäksi Ylen radioteatteri on tehnyt kirjaan perustuvan 15-osaisen kuunnelman.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat