Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Runokuu-festivaalille Pulitzer-palkittu runoilija

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Nuoren Voiman Liiton järjestämän Runokuu-kirjallisuusfestivaalin pääesiintyjäksi saapuu Pulitzer-palkittu amerikkalaisrunoilija Rae Armantrout (s. 1947). Armantrout tunnetaan erityisesti language-runouden ensimmäisen sukupolven edustajana. 1970-luvun alussa syntynyt language-runous teki kielestä itsestään runouden aiheen.

Pulitzer-palkinnon Armantrout sai vuonna 2009 ilmestyneestä Versed-kokoelmastaan. Kokoelma oli ehdokkaana myös National Book Award -palkinnon saajaksi. Armantrout opettaa runoutta Kalifornian yliopistossa San Diegossa.

Lisäksi festivaalin kansainvälisiin esiintyjiin kuuluvat saksalainen Kerstin Preiwuß, brasilialaisrunoilija Wilmar Silva sekä pietarilaiset uuden polven lyyrikot Ivan Sokolov, Alla Gorbunova ja Aleksandra Tsibulja.

Runokuun ohjelmassa nähdään myös runoilija Saila Susiluodon iPadilla toteutettu vuorovaikutteinen Antikythera-teos. Antikythera on 2200 vuotta vanha analoginen tietokone, ja Susiluodon teos pureutuu runouden ja tekniikan suhteisiin.

Kaikkiaan esiintyjiä on noin 170 ja festivaalitapahtumia yli 40 ympäri Helsinkiä. Ohjelmassa on kirjallisia kävelyitä, pop up -runokauppa ja iltaklubeja.

Festivaali järjestetään 21.–27. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat