Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Läskimooses kumartaa viihdesarjakuvan änkyrälle veteraanille

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Kari Leppäsen mielestä Matti Hagelberg ja muut nykysarjakuvataiteilijat eivät osaa edes piirtää. Näyte Läskimooses-lehden numerosta 23.
Kari Leppäsen mielestä Matti Hagelberg ja muut nykysarjakuvataiteilijat eivät osaa edes piirtää. Näyte Läskimooses-lehden numerosta 23.

Tieteissarjakuvillaan jo 1970-luvulla läpimurron tehnyt pitkäaikainen Mustanaamio-piirtäjä Kari Leppänen tunnetaan alan piireissä änkyränä, joka jo 1985 kieltäytyi arvostetusta Puupäähattu-palkinnosta.

Viime vuosina Leppäsestä on tullut kulttihahmo verkkokirjoittelijana. Syvästä viihdepoterostaan hän jyrisee tuomioitaan nykyiselle taidesarjakuvalle. Hänen hampaissaan on ollut muun muassa kansainvälistäkin mainetta nauttiva Matti Hagelberg.

Hagelberg on tehnyt yli kolme vuotta Läskimoosesta, eeppistä sarjakuvaa, jonka esikuvia ovat muun muassa Raamattu ja Kalevala. Sarja lienee puolivälissä.

Läskimooses-lehden uusimmassa numerossa (23) Hagelberg julistaa piirroskilpailun Kari Leppäsen 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Aiheena on päivänsankari itse.

Lukijoille teroitetaan, että piirroksissa pitää osoittaa asiaankuuluvaa kunnioitusta Leppästä ja hänen tuotantoaan kohtaan. Kilpailutyöt kootaan kirjaksi, joka lahjoitetaan Leppäselle.

Kuiskaajaa liikuttaa tervaskantoa kohtaan osoitettu kunnioitus, jota ei horjuta edes tämän sylkemä äkäinen kritiikki. Metsä ei aina vastaa niin kuin huudetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat