Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osmo Productionsia haetaan konkurssiin

Elokuvayhtiö on tehnyt "Suomen kalleinta elokuvaa"

Kulttuuri
 

Yksi suuri suomalainen elokuvahaave näyttää tulleen tiensä päähän, kun elokuvayhtiö Osmo Productionia ollaan hakemassa konkurssiin. Tuotantoyhtiö on kahdeksan vuoden ajan valmistanut vain yhtä elokuvaa, pitkää animaatiota Kuningas Nalin tarina..

Nyt eläkeyhtiö Etera vaatii elokuvayhtiötä konkurssiin maksamattomien eläkevakuutusmaksujen vuoksi. Saatavia on noin 130 000 euroa.

Samassa yhteydessä Osmo Production on jättänyt Helsingin käräjäoikeuteen saneeraushakemuksen toukokuun lopussa. Yhtiö yrittää näin tervehtyä ja vielä jatkaa elokuvan tuottamista.

Elokuvan budjetiksi on kerrottu tuotannon aiemmassa vaiheessa jopa 11,5 miljoonaa euroa, millä Kuningas Nalin tarina olisi ollut valmistuessaan Suomen kaikkien aikojen kallein elokuva.

Käräjäoikeudelle toimitetun velkasaneeraushakemuksen mukaan Kuningas Nalin tarinaan on sijoitettu tähän mennessä 6,5 miljoonaa euroa.

Hakemuksen liitteenä on huhtikuulle 2015 päivätty kuluarvio, jonka mukaan sen loppuun saattamiseen tarvitaan vielä lisää neljä miljoonaa euroa.

Hanke on henkilöitynyt Osmo Productionin toimitusjohtajaan, elokuvatuottajaan, jota keskusrikospoliisi on epäillyt myös osallisuudesta kaikkien aikojen suurimpaan suomalaiseen taidekauppapetokseen. Tapaus on edelleen poliisin tutkinnassa.

Osmo Productionin toimitusjohtaja ei halua kommentoida HS:lle Kuningas Nalin tarinan nykytilaa. Rikosepäilyt hän on aiemmin jyrkästi kiistänyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat