Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katusoitto luo tunnelmaa

Pietarilaiset ammattimuusikot soittavat mielellään kadulla Helsingissä

Kulttuuri
 
Sonja Saarikoski
Laura Mendelin HS
Aleksei Zhigunov soittaa Kaisaniemessä.
Aleksei Zhigunov soittaa Kaisaniemessä. Kuva: Laura Mendelin HS

Helsingissä katusoittoon ei tarvita lupia, mikä houkuttelee monet omaksi ilokseen soittavatkin kesäkaupungin kaduille. Näin tiivistää Kaisaniemen metroasemalla tiistaina esiintynyt pietarilainen laulaja-kitaristi Aleksei Zhigunov.

Toki monet soittajista ovat myös ammattilaisia. Usein Aleksanterinkadulla soittavan pietarilaisen Marimba Mix -yhtyeen Stanislav Grigorenko, Ivan Kostromitin ja Dmitri Sverbikhin kertovat keikkailevansa Pietarin eri orkestereissa.

Keikkaa yhtyeellä on myös kotimaassa, mutta miehistä on kiva soittaa Suomessa. Yleisö on heidän mielestään mukavaa – Aleksanterinkatu on usein melkein tukossa, kun ihmiset jäävät kuuntelemaan taidokasta soittoa. Hyvän sään sattuessa tilipussikin saattaa olla ihan kohtuullinen.

Tosiaan: katusoitosta saattaa saada myös rahaa. Sen ovat huomanneet Rautatientorilta tavoitetut KatuRock-yhtyeen Jade Mäkelä, Henri Ahdevainio, Jussi Ilvesmäki, Elias Nyman, Eriks Krumins, Pinja Kotala ja Stella Hag ohjaajiensa Matti Kärjen ja Pekka Luomanmäen sekä kesätyöntekijä Helmi Huotilaisen kanssa. Oulunkylän nuorisotalon yhtye on koottu yläasteikäisistä nuorista.

Kerätyt varat menevät Pelastakaa lapset ry:lle. Ne luovutetaan KatuRockin päätöskonsertissa Espan lavalla tänään keskiviikkona klo 15 alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat