Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Museot vaihtelevasti auki juhannuksena

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Samalla, kun juhannus hiljentää Helsingin, se sulkee pääkaupunkiseudun keskeisiä museoita.

Kiinni ovat perjantaista sunnuntaihin 19.–21. kesäkuuta Amos Andersonin taidemuseo, Arkkitehtuurimuseo, Helsingin kaupungin museot, Taidehalli, Luonnontieteellinen museo, Mannerheim-museo, Teatterimuseo, Kansallismuseo, Valokuvataiteen museo ja Urheilumuseo.

Espoon näyttelykeskus WeeGee on niin ikään suljettu, samoin Järvenpään taidemuseo.

Joihinkin näyttelyihin pääsee pyhinäkin.

Didrichsenin taidemuseo Kuusisaaressa on avoinna läpi juhannuksen: aattona klo 11–15 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 11–17.

Esillä ovat Pauno Pohjolaisen näyttely Mandoliinimiehen matka ja Kaarina Kaikkosen installaatio Valssi elämälle, johon on käytetty yli kahtatuhatta paitaa.

Nykytaiteen museo Kiasma, Sinebrychoffin taidemuseo ja Ateneum ovat auki juhannussunnuntaina klo 10–17, Designmuseo klo 11–18. Kiasmassa on esillä mm. Robert Mapplethorpen valokuvia, Designmuseossa suomalaisen muodin kavalkadi.

Tamminiemessä pääsee sekä lauantaina että sunnuntaina tutustumaan Kuvasiskojen värivalokuviin ja Miss Universum 1975 -näyttelyyn. Seurasaaren ulkomuseo on auki klo 11–17.

Juhannusaattona Seurasaaren museo on muuten kiinni, mutta alueella järjestetään perinteiset, ohjelmalliset juhannusvalkeat klo 16 alkaen. Tarjolla on kansantanssia, pelimanneja, käsityönäytöksiä, juhannushääpari ja kokkoja. Liput yli 15-vuotiaille maksavat 20 euroa.

Järvenpäässä Jean Sibeliuksen kotimuseoon Ainolaan pääsee lauantaina ja sunnuntaina klo 10–17, mutta juhannusaattona se on kiinni.

Juttua on muokattu klo 09:28, korjattu Ateneumin aukiolotiedot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat