Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jännitä jatkonovellia, jytää 70-luvun malliin

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Hurriganes keikalla 1975.
Hurriganes keikalla 1975.

Vaikka Helsingin Sanomat ei ilmesty juhannuksen aikaan paperisena, verkon hs.fi-sivusto tarjoaa perjantaista sunnuntaihin lukemista myös kulttuurin alalta.

Juhannusaatosta sunnuntaihin voi seurata päivittäin psykologis-romanttista jatkonovellia, jonka kulttuuritoimituksen kollektiivinen nimimerkki Diandra Tauhkasaari on kirjoittanut Nyyrikki-lukemiston hengessä.

"Tyylit vaihtelevat ja miljöö muuttuu, mutta jännityksestä emme tingi", kirjoittajakolmikko luonnehtii Hummuskosken prinssi -jatkokertomustaan. Se tarjoaa limusiineja, samppanjaa ja suuren rakkauden tragiikkaa, mutta myös suitsukkeen tuoksua ja lokkien huutoa kauppatorin mansikkakojujen yläpuolella.

Niin ikään kolmiosaisessa musiikkisarjassa Pölyt pois esitellään, miltä maailma kuulosti 40 vuotta sitten, vuonna 1975.

Jarkko Jokelainen ja Jukka Petäjä selvittävät, mitkä biisit jylläsivät listoilla, mitkä taas jäivät vähemmälle huomiolle.

Ensimmäinen osa paljastaa, millaisia biisejä oli 1975 Suomen eniten myytyjen single-levyjen listalla samaan aikaan, kun Helsingissä pidetty Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi Etyk toi pääkaupunkiin maailman johtavat poliitikot, 2 000 toimittajaa eri puolilta maailmaa ja 800 poliisia – tietysti Suomesta.

Toisessa osassa esitellään progressiivista rockia ja kolmannessa treenikämppien ja tanssiliitereiden jytää.

Kaikki kappaleet ovat myös kuunneltavissa Spotifyssa.

Lauantaina kulttuuritoimittaja (ja kirjailija) Juhani Karila selvittää, millaisin saatekirjein kirjailijan uralle havittelevat ovat suomalaisia kustantajia lähestyneet.

Uusia käsikirjoituksia tulee isoihin kustantamoihin vuosittain noin tuhat kuhunkin. Mukana on tullut mm. bikinikuvia, ja joskus tekstiä on ollut niin paljon, että sitä varten on tarvittu matkalaukkua.

Lauantaina verkossa kerrotaan myös Tallinnan raatihuoneella avautuneesta näyttelystä, jossa on esillä eurooppalaisia maalausaarteita 1400-luvulta lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat