Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tik tak, Guggenheim!

Kulttuuri
 
Jussi Lehmusvesi Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja.

Huomenna tiistaina selviää Guggenheim-kilpailun voittajan lisäksi se, miten yksityisen rahan hankinta museota varten on sujunut. Keräystyö on ollut lähinnä tukisäätiön hallituksen puheenjohtajan Ari Lahden vastuulla.

Hän toivoi HS:n maaliskuisessa haastattelussa, että noin 28 miljoonan euron summasta puolet olisi koossa ennen kilpailun ratkeamista.

Lahti toivoi, että "ihannetapauksessa" kerätty 14 miljoonaa rohkaisisi kaupunkia ottamaan aloitteen asiassa. Toisen puolen rahoista hän uskoi heltiävän lahjoittajilta kaupungin neuvottelupäätöksen jälkeen. Sijoitusyhtiö Icecapitalin toimitusjohtaja ja Kuopion Palloseuran pääomistaja Lahti lieneekin käyttänyt juhannusta edeltävän ajan tehokkaasti viimeisten mahdollisten lahjoittajien houkuttelussa.

Rahankeruulla kun on jo kiire.

Kovin paljon yksityisistä lahjoittajista ei tiedetä.

Amerikanjuutalainen suursijoittaja Chaim Katzman kertoi maaliskuussa olevansa valmis tukemaan museota "useilla miljoonilla euroilla", ja pari viikkoa sitten suomalaiset matkailu- ja ravintola-alan yritykset kertoivat investoivansa hankkeeseen 2,8 miljoonaa euroa: iso kasa rahaa tietysti sekin.

Tukisäätiön hallitukseen kuuluvat myös muun muassa liikemies Poju Zabludowicz ja Sanoman suuromistaja Rafaela Seppälä.

Jos Ari Lahti saa todella rahat kasaan, se ei vielä tarkoita museon rakentamista, ei edes sen eteenpäin nytkähtämistä. Hankkeen kannattajana tunnetulle kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle raha kuitenkin antaisi selkänojaa. Hankkeeseen kun pitäisi Helsingin valtuutettujen lisäksi saada houkuteltua mukaan myös valtio ja muut pääkaupunkiseudun kunnat.

On myös mahdollista, että suomalainen mesenaattikenttä on ollut penseä eikä koossa ole kuin murto-osa kaavaillusta. Viimeistään se saattaisi varmistaa sen, ettei Helsingin G-pistettä Etelärantaan nouse, vaan taidenautinto haetaan jatkossakin aivan muista paikoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat