Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Finnkino muuttaa hinnoittelua?

Finnkino sanoo uuden hinnoittelun olevan selkeämpi mutta ei kerro, millä perusteella hintaryhmä määräytyy

Kulttuuri
 

Finnkino muutti hinnoitteluaan juhannuksena niin, että elokuvalipun hinta määrittyy paitsi ajankohdan, myös sisällön mukaan. Miksi, myyntijohtaja Kalle Peltola?
"Haluamme yhtenäistää elokuvateattereita muun kulttuurialan kanssa. Esimerkiksi oopperassa tai konserteissa ihminen yleensä maksaa sen mukaan, mitä hän menee katsomaan, ei sen mukaan, milloin näytös on. Meillä sen sijaan pienet taide-elokuvat ovat olleet samanhintaisia katsojalle kuin isot kotimaiset tai ulkomaiset tuotannot."

Ennen lipun hinta riippui viikonpäivästä ja kellonajasta. Mikä siinä oli epäselvää?
"Entisessä mallissa eri aikaporrastuksia oli monta: arkena kolme eri hintaa ja viikonloppuna kaksi. Tästä eteenpäin on vain arki- ja viikonloppuhinta."

Nyt elokuvat on jaettu kolmeen luokkaan: classic, normal tai special. Millä perusteella luokka määrittyy?"Siihen vaikuttavat esimerkiksi elokuvan tuotanto- ja markkinointikustannukset sekä esittämisen kannattavuus meille."

Monet päivänäytökset kallistuvat. Jos menee esimerkiksi Helsingissä katsomaan kalleimman 3D-elokuvan päivällä, lippu on kolme euroa kalliimpi kuin ennen. Miksi näin?"Jos tuijottaa yksittäisen lipun hintaa, siinä on merkittävä loikka. Otamme käyttöön arkipäiväsarjalipun, jolla pääsee edelleen katsomaan minkä tahansa elokuvan 7,50 eurolla. Lisäksi nostamme opiskelija- ja eläkeläisalennusta 10 prosentista 30 prosenttiin. Kyse on hinnoittelumallin muutoksesta. Jotkin liput kallistuvat, jotkin halpenevat."

Kalleimmassa special-sarjassa näyttäisivät olevan esimerkiksi Jurassic World ja Mad Max: Fury Road. Onko suosittu elokuva siis aina kalliimpi?"Niin sanotut blockbusterit eivät automaattisesti ole kalliimpia. Sen voin sanoa, että halvimmassa classic-sarjassa tulee olemaan taide-elokuvia, joita katsovat elokuvien suurkuluttajat."

Tekevätkö suuret hittielokuvat näin suhteessa enemmän voittoa Suomessa, kun lipun hinta on kalliimpi?"Me maksamme tuottajille prosenttimäärän lipun hinnasta, eli kun lipun hinta on korkeampi, tuottaja saa enemmän rahaa. Toisaalta tuottaja hyötyy myös, jos kävijöitä tulee enemmän."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat