Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rockfestivaalit eivät voi ohittaa elektronisen tanssimusiikin suosiota

Kulttuuri
 

Kotimaan festivaalikesän kuumin sesonki on käsillä. Huomattavaa tänä kesänä on se, miten elektronisen tanssimusiikin eli edm:n suosio näkyy perinteisesti rockfestivaaleiksi mielletyissä tapahtumissa.

Tänään alkava Seinäjoen Provinssi on jopa pudottanut nimestään "rockin". Tapahtumassa elektronista jytkettä löytyy nyt jokaisena iltana, kahtena jopa pääesiintyjän muodossa: Calvin Harris torstaina ja Deadmau5 perjantaina.

Reilun viikon päästä Ruisrockissa on tarjolla David Guettan jatkoksi esimerkiksi ruotsalainen Axwell and Ingrosso sekä brittiläinen Disclosure.

Festivaalien pääesiintyjäkilpailussa elektronisen tanssimusiikin tähdet ovat nousseet samalle tasolle isojen yhtyeiden kanssa. Kilpailu suosituimmista artisteista on kovaa ja palkkiot sen mukaisia.

Minkä edm-show häviää perinteisille yhtyeille esiintyjien määrässä, sitä korvataan usein näyttävyydellä ja tehosteilla. Tuotantoina edm-tapahtumat ovat usein massiivisia.

Calvin Harrisin Provinssi-keikkaa on lupailtu suurimmaksi festivaalituotannoksi Suomessa koskaan. Esimerkiksi pyrotekniikkaa on kuulemma luvassa enemmän kuin kotimaan festivaalikesään on toisinaan mahtunut yhteensä.

Elektroniseen musiikkiin erikoistuneessa Weekend-festivaalissa viime elokuussa lavarakennelman koko ja valoshow hämmästyttivät indierockin parissa kasvanutta.

Isosti paukkuva ja välkkyvä konemusiikki kieltämättä sopii jättifestivaalin loppuiltaan, mutta ilmiötä voi tervehtiä myös toisesta syystä: edm on päivän todellista nuorisomusiikkia. Mahdollisen yleisömenestyksen lisäksi nuoriso tuo mukanaan aidosti piristävän tunnelman.

Jos Provinssi tai Ruisrock jää väliin, helsinkiläinen voi käydä aistimassa tätä tunnelmaa Hermannin rantatien tuntumassa elokuussa Weekendin aikaan.

Nuorison värikkäiden kasvomaalien ja havaijilaistyylisten lei-vitjojen täyteisessä riemussa on jotain ihailtavan elävää.

 

Provinssi Seinäjoella 24.–27. kesäkuuta, Ruisrock Turussa 3.–5. heinäkuuta ja Weekend Festival Helsingissä 7.–8. elokuuta.

Aleksi Kinnunen
hs.kulttuuri@hs.fi
Kirjoittaja on toimittaja ja kriitikko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat