Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi kustantamo levittää itsenäisten kirjailijoiden töitä

Kulttuuri
 

Uusi kotimainen kirjankustantamo Khaos Publishing on aloittanut toimintansa.

Erityisesti kulttuurin ja taiteen kentän kirjallisuuteen erikoistunut helsinkiläinen kustantamo aikoo tuoda markkinoille omaa tuotantoa, mutta toimia myös itsenäisten kirjantekijöiden myyntikanavana.

Khaos Publishing levittää toistaiseksi kirjoja oman verkkokaupan kautta.

"Lähtökohtana on oman tuotannon julkaisu", Khaosin kustantaja Iina Esko sanoo. Valokuvaajana toiminut Esko päätyi kustantajaksi julkaistuaan toimittaja Matti Niveksen kanssa vuonna 2013 omakustanteena suomalaista dj-kulttuuria käsittelevän DJ-kirjan, joka sai hyvän vastaanoton.

"Sitä tehtiin suurella työryhmällä, jossa oli paljon asiantuntemusta, ja kirja saatiin isoihin kirjakauppoihin ja kirjastoihin. Siinä on kuitenkin paljon työtä, ja huomasin, että vaikka itsenäinen kirjantekijä pystyy tuottamaan teoksen, niin muu kirjan kustantamiseen ja julkaisuun liittyvä voi olla yksin liian hankalaa."

Itsenäisten tekijöiden tuotannosta uuden kustantajan valikoimassa on aluksi ainakin valokuvateoksia, yhteiskunnallisia puheenvuoroja, esseitä ja proosaa. Oman tuotantonsa Khaos aloittaa Eskon mukaan vähitellen ja projektikohtaisesti.

Uuden kustantamon tuotanto leviää verkkokaupan kautta, mutta Esko elättelee haaveita myös kustantamon omasta kirjakauppaliikkeestä. "Kirja on fyysinen tuote, enkä sulje lainkaan pois sitä, että meillä olisi joskus myös oikea kirjakauppa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat