Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi elokuvateatteri tulossa Töölön Korjaamoon

Elokuvasäätiön myöntämä tuki viittaa monisaliteatterin avaamiseen

Kulttuuri
 
Sirpa Räihä HS
Raoul Grünstein on vaitonainen Kulttuuritehdas Korjaamon suunnitelmista.
Raoul Grünstein on vaitonainen Kulttuuritehdas Korjaamon suunnitelmista. Kuva: Sirpa Räihä HS

Helsinkiin on avautumassa uusi elokuvateatteri, sillä Töölössä toimiva Kulttuuritehdas Korjaamo suunnittelee siirtymistä elokuvateatteribisnekseen.

Hanketta pidetään kuitenkin vielä julkisuudelta piilossa.

"Minulla ei ole kerrottavaa nyt", toimitusjohtaja Raoul Grünstein Korjaamo Groupista sanoo.

"Syyskuussa pystymme kertomaan lisää."

Korjaamo on entisissä Töölön raitiovaunuhalleissa toimiva yksityinen kulttuurikeskus, jossa on tähän asti järjestetty teatteri- ja musiikkiesityksiä ja näyttelyitä.

Maaliskuussa kerrottiin, että Korjaamon taidemyyntiä harjoittanut galleria lopettaa toimintansa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan elokuvateatteria ollaan perustamassa juuri näihin gallerian aiemmin käyttämiin tiloihin. Myös muita Korjaamon tiloja ollaan harkitsemassa elokuvakäyttöön.

Alkavatko elokuvanäytökset Korjaamolla syyskuussa?

"Se on kiinnostava ajatus, mutta se on sinun ajatuksesi. Meidän suunnitelmat valmistuvat niin, että niistä voi puhua syyskuussa", Grünstein sanoo.

HS:n tietojen mukaan Korjaamolla on tarkoitus esittää elokuvia joka päivä. Osa elokuvien maahantuojista ja helsinkiläisistä elokuvafestivaaleista on jo valmistellut Korjaamoon näytöksiä.

Elokuvateatterit saavat julkista tukea Suomen elokuvasäätiöltä. Vastikään säätiö on myöntänyt Kino Korjaamolle 200 000 euron tuen perustamiseen. Summa viittaa jopa monisaliteatterin avaamiseen, sillä yleensä vain teatterit, joissa on useampia saleja, saavat säätiöltä näin suurta tukea.

Elokuvan ystävät ja alan bisnesväki on vuosia valittanut salipulaa pääkaupunkiseudulla ja erityisesti Helsingissä. Usein juuri monisaliteatteri on nähty kaupallisesti toimivana vaihtoehtona. Salipula voimistuu ensi vuonna, jolloin useat muut Helsingin elokuvateatterit ovat menossa kiinni remonttien vuoksi. Remontti on tulossa Maximiin, Bio Rexiin ja Kino Engeliin.

Elokuvateattereiden perustamiskulut ovat olleet käymistilassa, sillä esimerkiksi digitaaliprojektorien hinnat ovat laskeneet ja niitä saa alan sisäpiiriläisen arvion mukaan jo alle 50 000 euron.

Töölössä toimiva Kulttuuritehdas Korjaamo on ollut talousvaikeuksissa. Taustayhtiö Korjaamo Group hakeutui viime vuonna yrityssaneeraukseen. Edellisen kerran Töölöön oltiin palauttamassa elokuvateatteritoimintaa kaksi vuotta sitten, kun Nordenskiöldinkadulla aiemmin toiminut Axa-teatteri yritettiin avata kansalaisliikkeen voimin uudestaan. Hanke raukesi, kun rahoitusta ei saatu kasaan. Axan entinen teatteritila on edelleen myynnissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat