Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perjantaina alkava Tuska tarjoaa kovia kotimaisia tulokkaita

Kulttuuri
 
AJ Savolainen
At the Hollow -trion muodostavat Risto Järvelin (vas.), Kalle Koo ja Juho Martikainen.
At the Hollow -trion muodostavat Risto Järvelin (vas.), Kalle Koo ja Juho Martikainen. Kuva: AJ Savolainen

Metallifestivaali Tuska käynnistyy tänään Helsingin Suvilahdessa ja jatkuu sunnuntai-iltaan saakka. Päälava on varattu ulkomaisille ja kotimaisille tähdille, kuten Alice Cooper, Sabaton tai Amorphis, mutta festivaalin pienimmällä lavalla esiintyy viikonlopun aikana useita kiinnostavia uusia yhtyeitä.

Poimimme joukosta kolme kotimaista yhtyettä, joista varmasti kuullaan vielä lisää.

At the Hollow

Harvoin tulee vastaan yhtyettä, joka onnistuu kuulostamaan uudelta ja omaperäiseltä. Helsinkiläinen At the Hollow onnistuu. Syynä on poikkeuksellinen instrumenttivalikoima. Vokalisti Kalle Koo soittaa baritonikitaraa ilman säröä, basisti Juho Martikainen kontrabassoa jousella ja rumpali Risto Järvelin normaalista rumpusetistä poikkeavia perkussioita.

Sointu- ja melodiamaailma ammentaa metallista ja grungesta, mutta soundi on pienieleinen, herkkä ja dynaaminen. Vaikka Kalle Koon laulu ja kitara ovat etualalla, yhtyeen salaisuus on basisti Martikainen. HKO:ssa ja RSO:ssa soittava Martikainen ei tyydy vain vetämään pitkiä ääniä kontrabassostaan, vaan käyttää paljon erilaisia tekniikoita. Se luo kappaleisiin elävää vaihtelua.

At the Hollow'n levynjulkaisukeikka alkuvuodesta oli harvinaisen tyylikäs kokonaisuus, jossa jokainen yksityiskohta valoja ja pukeutumista myöten oli tarkkaan harkittu.

Ensilevy What I Hold Most Dear on saanut ulkomaisissa musiikkimedioissa erinomaisen vastaanoton. Esimerkiksi saksalainen Guitar Magazine antoi levylle neljä pistettä viidestä, saksalainen Rock Hard kahdeksan kymmenestä ja pohjoisamerikkalainen Outburn täydet kymmenen pistettä.

Tässä on yhtye, jonka pitäisi päästä pian ulkomaille kiertämään. At the Hollow esiintyy sunnuntaina klo 16.

Apina

Oululainen Apina yhdistää suomiräppiä metalliin. Keväällä ilmestyneellä ensimmäisellä levyllään Infektiko yhtye ei tyydy toistamaan Kornin ja muiden numetal-yhtyeiden 1990-luvulla kuluttamia kliseitä. Sen sijaan Sakara Recordsin kiinnittämän yhtyeen soitossa on samantyylisiä äkkivääriä riffejä ja monipuolisia harmonioita kuin myös Sakaralle levyttävän Stam1nan musiikissa. Apina esiintyy perjantaina klo 16.45.

Red Moon Architect

Suomessa on pitkä perinne erinomaisista doom metal -bändeistä. Kouvolalaisen Red Moon Architectin keväällä ilmestynyt levy Fall on huolella tehtyä raskasta ja hidasta, tunnelmallista ja melodista metallia.

Jos Ville Valo – tunnettu doom metal -fani – olisi pistänyt hitaan ja raskaan vaihteen täysille HIM:in ensimmäisellä levyllä, se olisi voinut kuulostaa tältä. Red Moon Architect esiintyy lauantaina klo 16.45.
 

Lue arvioita Tuska-festivaaleilta osoitteessa hs.fi/kulttuuri.

Korjaus kello 10.29: Apina-yhtyeen levyn nimi on Infektiko, ei Infekto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat