Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alice Cooper

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

 Alice Cooper (alun perin Vincent Furnier) syntyi vuonna 1948 Detroitissa, hän josta muutti Kaliforniaan ja edelleen Arizonaan.

 Perusti Phoenixissä ensimmäiset yhtyeensä Spiders ja The Nazz. Niistä kehittyi vuonna 1968 Alice Cooper, joka oli alkuun viisihenkinen bändi. Alice Cooper -yhtye levytti seitsemän albumia vuosina 1969–1973. Niistä suosituimpia olivat Love It to Death, Killer, School's Out ja Billion Dollar Babies.

 Alice Cooperin sooloura alkoi menestyksekkäästi vuoden 1975 teema-albumilla Welcome to My Nightmare. Alkoholiongelman kanssa painineen laulajan suosio hiipui sittemmin, mutta uusi käänne tuli 1980-luvulla hänen raitistuttuaan. Albumit Trash (1989) ja Hey Stoopid (1991) nostivat hänet takaisin huipulle ja poikivat hittejä kuten Poison. Soololevyjä on ilmestynyt 19, joista tuorein on Welcome 2 My Nightmare (2011).

 Cooper on ollut naimisissa Sheryl Goddardin kanssa vuodesta 1976 lähtien, ja heillä on kolme lasta sekä lastenlapsia. Musiikkiuransa ohessa Alice Cooper näyttelee elokuvissa, juontaa omaa radio-ohjelmaansa ja pyörittää Phoenixissä Cooper's Town -ravintolaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat