Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laivakoiran oloinen mies

Kulttuuri
 
Steve Sands Gc Images
Adam Driver esittää Girls-sarjan parasta hahmoa, Adamia.
Adam Driver esittää Girls-sarjan parasta hahmoa, Adamia. Kuva: Steve Sands Gc Images

Jotkut ihmiset katsovat elokuvia sen perusteella, kuka niissä näyttelee. Minulla on yleensä vaikeuksia muistaa näyttelijöiden nimiä: minua kiinnostavat tarinat.

Näyttelijä Adam Driverin olen kuitenkin pannut merkille.

Hän tuli tunnetuksi Lena Dunhamin Girls-sarjasta, jossa hän esittää päähenkilön poikaystävää, myös nimeltään Adam. Driver, Indianan osavaltiossa kasvanut papin poika, kuulemma roikotti koekuvauksissa kädessään moottoripyöräkypärää. Rolling Stone -lehden mukaan Lena Dunham innostui roolisuorituksesta niin, että hyppäsi mukaan kohtaukseen. Adam alkoi saman tien muovata Adamin tarinaa.

Sarjassa Adam on aluksi tunnevammaisen oloinen seksihullu, joka lojuu sohvalla ilman paitaa tai vetää leukoja ilman paitaa. Hänen herkkyytensä tulee kuitenkin esiin sarjan kuluessa. Hänestä tulee oikea, kömpelösti välittävä poikaystävä ja ryöpsähtelevässä rehellisyydessään vastapaino muiden hahmojen egotrippailulle.

Kehutussa Girls-sarjassa Adamin hahmo on muuttuvin, syvin ja aidoin. Driver näyttelee niin, että hiki haisee tv-katsojan nenään. Hän näyttää romuluiselta laivakoiralta, joka on liian suuri nahkaansa ja jokaiseen kahvipöytään. Hän seisoo kyyryssä kuin juuri bodaamisen aloittanut teinipoika ja puhuu aina liian kovaa.

Hän tekee roolin niin hyvin, että sekoitan Adamin ja Adamin. Kuvittelen Driverin olevan tosielämässä juuri sellainen. Ennen näyttelijänuraa hän myi imureita ovelta ovelle ja treenasi merivoimiin. Armeijaura tyssäsi, kun hän kokeili maastopyöräilyä marketista ostamallaan pyörällä ja mursi rintalastansa. Sen jälkeen hän "halusi vain näytellä ja polttaa tupakkaa".

Driver on päässyt näyttelemään. Hänet on nähty muun muassa elokuvissa Frances Ha, Inside Llewyn Davis ja Seitsemän sietämättömän pitkää päivää. Nyt teattereissa pyörii While We're Young, jossa hän on nuori dokumenttiohjaaja.

Olen katsonut elokuvia näyttelijän vuoksi, koska haluan tietää lisää Adamista. Vielä hänen persoonansa ei minusta ole päässyt oikeuksiinsa valkokankaalla. Tulossa on kuitenkin lisää näyttöjä: Martin Scorsesen Silence ja uusi Tähtien sota -elokuva The Force Awakens.

Etenkin jälkimmäinen epäilyttää. Sopiiko Driverin rouheus Disney-seikkailuun? Haiseeko hiki avaruudessa?

Pakko se on varmaan nähdä.

Noora Mattila HS
Toimittaja herkistyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat