Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Honkasalo ei liity Oscar-akatemiaan vaikka kutsu haluttuun seuraan tulikin

Kulttuuri
 
Pirjo Honkasalo
Pirjo Honkasalo

Elokuvantekijä Pirjo Honkasalo on kutsuttu jäseneksi Los Angelesissa toimivaan Academy of Motion Picture Arts and Sciencesiin. Yhdistys tunnetaan myös Yhdysvaltain elokuva-akatemiana, joka jakaa arvostetut alan Oscar-palkinnot.

Moni elokuvantekijä suostuisi kirkuen jäseneksi Hollywood-kerman joukkoon, mutta Honkasalo ei aio järjestöön liittyä.

"Mieluummin kuulun järjestöihin, joissa minulla on vaikutusmahdollisuuksia", Honkasalo kertoo Helsingin Sanomille.

"Mieluummin olisin Euroopan elokuva-akatemian jäsen."

Vuonna 1947 syntynyt Honkasalo on Suomen kokeneimpia elokuvantekijöitä, jolla on hyvä kansainvälinen maine, etenkin dokumentaristina.

Honkasalon kanssa yhtäaikaa Oscar-akatemiaan kutsuttiin muun muassa näyttelijät Benedict Cumberbatch ja Emma Stone sekä ohjaajat Andrei Zvjagintsev ja Damien Chazelle. Uusia jäseniä kutsuttiin tänä vuonna yli 300.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on viime vuosina pyrkinyt eroon vanhasta maineestaan, jonka mukaan Oscareissa kuuluu vain vanhempien valkoisten amerikkalaismiesten ääni.

Honkasalo sanoo kieltäytyvänsä jäsenyydestä, koska hän ei ole kiinnostunut Oscareista.

"Luulen että olen osuuteni suorittanut amerikkalaisista elokuvista. Niitä tuli nuorena katsottua niin paljon. Nyt haluan katsoa elokuvia muualta maailmasta", Honkasalo sanoo.

Suomalaisohjaaja arvostelee Oscarien valintaprosessia, jossa ulkomaisen elokuvan palkintoluokan ehdokkaat valitaan. Hänen ohjaamansa Betoniyö oli Suomesta ehdolla Oscareihin vuodenvaihteessa, mutta ehdokkuutta ei kampanjoinnista huolimatta tullut.

"Valintajärjestelmä tekee sen, että eurooppalaisella elokuvalla pitäisi olla pääpalkinto Cannesista tai Berliinistä tai levitys valmiiksi Yhdysvalloissa. Sitten valitsijat voisivat löytää sen", Honkasalo sanoo.

Hän arvostelee Oscarien valintaprosessia umpilobatuksi.

"Henkilökohtaisia suhteita pitää olla. Me saatiin hyvä lehdistövastaanotto, mutta se ei auta, kun kukaan ei pääse näkemään elokuvaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat