Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jorma Silvasti jatkaa Savonlinnassa

Kulttuuri
 
Juha Metso
Jorma Silvasti iloitsee jatkokaudesta Savonlinnassa.
Jorma Silvasti iloitsee jatkokaudesta Savonlinnassa. Kuva: Juha Metso

Oopperalaulaja Jorma Silvastin kautta Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana on jatkettu kahdella vuodella kesän 2019 loppuun asti. Hän aloitti oopperajuhlien johdossa elokuun 2013 lopussa.

"Jatkokauden saaminen antaa tietenkin uskoa siihen, että jotakin on tehty oikein, ja olen siitä iloinen", Silvasti kertoo, mutta lisää samalla, että lisäkausia hän ei enää tämän jälkeen haikaile.

"Vuonna 2019 täytän kuitenkin jo 60 vuotta, joten sitten on aika saada verestä voimaa kehiin."

Silvasti ei vielä kerro paljonkaan Oopperajuhlien tulevien vuosien suunnasta. "Oopperajuhlien tämänhetkinen strategia koskee vuosia 2014–17, ja syksyllä uusi hallitus käsittelee tulevien vuosien strategiaa."

Silloin esimerkiksi saadaan suuntaviivoja vierailevien oopperatalojen kutsumiseen. Tänä vuonna Oopperajuhlilla vierailee kaksi oopperataloa, samoin ensi vuonna. Kumpanakin vuonna festivaali esittää Olavinlinnassa kolmea omaa tuotantoaan.

"Meillä on paljon työntekijöitä Kansallisoopperasta, ja siellä työt alkavat 20. heinäkuuta eli päällekkäin meidän juhliemme kanssa. Vierailutalot ovat helpottaneet käytännön työtä omien tuotantojemme kanssa."

Oopperajuhlat on jo julkistanut vuoden 2016 ohjelmansa, mutta sitä seuraavista vuosista Silvasti ei vielä kerro paljon.

"Kaksi lisävuotta antaa minulle myös lisäaikaa suunnitella uuden oopperan tilausta. Sitä ei kannata tehdä hätiköiden, ja uuden teoksen tilaaminen heti kauteni aluksi tuntui liian nopealta", Silvasti sanoo.

Aloittaessaan oopperajuhlien johdossa Silvasti sanoi HS:n haastattelussa, että uusi ooppera Savonlinnaan saadaan "aikaisintaan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017".

Nyt hänen mukaansa on epätodennäköistä, että uutta oopperaa nähdään vielä tuolloin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat