Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esittelyssä tulevaisuuden tähdet – Kuuntele nämä biisit jo tänä kesänä

Kulttuuri
 
Marek Sabogal
Tiisu valmistautuu julkaisemaan ensimmäisen albuminsa elokuussa.
Tiisu valmistautuu julkaisemaan ensimmäisen albuminsa elokuussa. Kuva: Marek Sabogal

Kesän festivaalikalentereita silmäillessä huomio kiinnittyy yhteen ilahduttavaan seikkaan. Jopa suurimpien festivaalien tarjontaan on tänä vuonna tarttunut huomattavan paljon uusia kotimaisia esiintyjiä, jotka ovat vasta julkaisseet ensilevynsä tai ovat läpimurron kynnyksellä.

Esimerkiksi tulevana viikonloppuna Ruisrockissa voi tarkistaa päätähtien sijaan vaikka Pimeyden, Teksti-TV 666:n, Tiisun, Paperi T:n tai Tippa-T:n.

Kuten taipumuksena on, osa kesän tulokkaista katoaa yhtä nopeasti kuin on tullut ja osa jää marginaaliin. Toisaalta tästä joukosta nousevat ne nimet, jotka nähdään tulevaisuudessa päälavoilla.

Juha Metso
Jukka ja Jytämimmit rokkasi viime viikonloppuna Provinssissa.
Jukka ja Jytämimmit rokkasi viime viikonloppuna Provinssissa.

Tee siis itsellesi palvelus ja tutustu uusiin tulokkaisiin jo nyt: hyvällä onnella pääset vuosien päästä kehuskelemaan, kuinka kuuntelit ykkösyhtyettä jo silloin, kun he soittivat vielä festivaalien pienimmillä lavoilla.

Tutustumisen helpottamiseksi kokosimme tulokkaiden uusilta levyiltä kahdeksan kappaletta aakkosjärjestyksessä. Niiden perusteella suomenkielisellä rockilla, popilla ja hiphopilla on edessään antoisa tulevaisuus.

Jukka ja Jytämimmit: Jytäkesä 015 (albumilta Jytää vaan)

Tämän vuoden vaihtoehtoisesta kesähitistä vastaa Jukka ja Jytämimmit, jonka täysin pitelemätön keikkaenergia on tallentunut myös levylle (vai pitäisikö sanoa kasetille) onnistuneesti. Jytämimmit on epäilemättä Suomen intensiivisin rockyhtye juuri nyt.

Santtu Särkäs
Lasten hautausmaa julkaisi ensimmäisen albuminsa kesäkuussa. Yhtye esiintyy muun muassa Ilosaarirockissa ja Flow'ssa.
Lasten hautausmaa julkaisi ensimmäisen albuminsa kesäkuussa. Yhtye esiintyy muun muassa Ilosaarirockissa ja Flow'ssa.

Lasten hautausmaa: Tuulipuut (albumilta Lasten hautausmaa)

Kesäkuussa ensialbuminsa julkaissut Lasten hautausmaa luo oman soundinsa yhdistelemällä takavuosien suomirockin vasenta laitaa, joka ulottuu Noitalinna huraan viattomasta hellyttävyydestä aina Mana Manan musertavaan synkkyyteen.

Lasten hautausmaa: Tuulipuut

Kaisa Rautaheimo HS
Paperi T esiintyi kesäkuussa Sideways-festivaaleilla.
Paperi T esiintyi kesäkuussa Sideways-festivaaleilla.

Paperi T: Surumielisen näköiset naiset (albumilta Malarian pelko)

Ruger Hauerissa rutinoitunut Paperi T tekee nyt lähtemättömän vaikutuksen ensimmäisellä soololevyllään, joka vyöryttää päälle vähäeleisen uhmakasta räppäystä, rikasta sanallista kuvastoa ja huomattavan kekseliäitä musiikillisia ratkaisuja.

Paperi T: Surumielisen näköiset naiset

Pimeys: Hetki vielä (albumilta Aika tihentyy)

Helsinkiläiskvartetti julkaisi alkuvuodesta toisen albuminsa ja on jo läpimurtonsa kynnyksellä. Yhtyeen tie suomirockin eliittiin näyttää tasaiselta, jos se vain pystyy puristamaan itsestään lisää Hetki vielä -kappaleen kaltaisia hittejä. Äärimelodinen biisi kasvaa kerroksittain kohti huippuaan.

Pimeys: Hetki vielä

Teksti-TV 666: Tuhatvuotinen harharetki (ep-levyltä 2)

Kaksi neljän kappaleen ep-levyä julkaissut yhtye ammentaa 1980-luvun alun musiikkimaailmasta, jolloin punkin energia kohtasi synkemmät sävyt. Kirskuvien kitaroiden ja vimmaisen kompin keskeltä avautuu suurieleisesti vietteleviä kertosäkeitä, kuten kappaleessa Tuhatvuotinen harharetki.

Teksti-TV 666: Tuhatvuotinen harharetki

Tippa-T: Ylöspäin (albumilta White)

Jaren ja Ville Gallen suojelukseen päässyt turkulaisräppäri julkaisi ensialbuminsa vasta kesäkuussa, mutta aiemmat kappaleet ovat tuoneet suosiota muun muassa YouTubessa. Klubibiiteillä silattu hiphop suorastaan vaatii kuulijoitaan bilettämään.

Tippa-T: Ylöspäin

Tiisu: Tänään sä musta hullaannut (yhtyeen debyyttilevy ilmestyy elokuussa)

Helsinkiläisyhtye on herättänyt huomattavaa pöhinää jo ennen ensimmäistä albumiaan, ja syystä. Tiisun kappaleissa yhdistyvät häpeilemättömästi viettelevät sävellykset ja tanssittavuus, joka on harvinaista Suomessa mutta tyypillisempää lahden toisella puolella Ruotsissa.

Tiisu: Tänään sä musta hullaannut

Tähtiportti: Ikuinen talvi (albumilta Tähtiportti)

Kotimaisen elektronisen musiikin superyhtye (mukana on jäseniä muun muassa Reverend Bizarresta, Op:l Bastardsista ja Imatran voimasta) julkaisi alkuvuodesta ensialbumin, joka sukeltaa hämärän rajamaille ja kokeellisten konesoundin keskelle.

Tähtiportti: Ikuinen talvi

 

Spotify-soittolista esitellyistä kappaleista täällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat