Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savukeidas-kustantamo avaa residenssin Haapsaluun Viroon

Kulttuuri
 

Savukeidas Kustannus avaa taiteilijaresidenssin Viron kylpyläkaupunkiin Haapsaluun. 1800-luvun lopussa rakennettu hirsitalo sijaitsee Haapsalun vanhassa puutalokeskustassa meren rannalla, ja se on tarkoitettu kirjailijoiden työskentelyyn.

Residenssin nimeksi tulee Villa Werner, kustantaja Ville Hytösen pojan mukaan. Tila soveltuu kustantajan mukaan myös perheellisille, mutta rajallisen tilan vuoksi parhaiten yksin työskenteleville. Residenssijaksojen pituudeksi kustantaja suunnittelee 1–3 kuukautta, ja paikkaa haetaan perinteisesti työsuunnitelmalla. Residenssiä voi tulevaisuudessa hakea myös ulkomaiset kirjailijat.

"Haapsalun kylpylään on 150 metriä ja sinne voi kävellä vaikka kylpytakki päällä rantaviivaa pitkin. Rannasta pääsee myös uimaan. Talvella jäällä on luistinrata", kustantaja Hytönen kertoo.

Villa Werner on parhaillaan kalustusvaiheessa. Ensimmäisten vieraiden on määrä päästä residenssiin jo syyskuussa. Tarkemmat tiedot kustantaja lupaa julkaista myöhemmin tällä viikolla.

"Tämä on mahtava kirjoittamisasunto. Laitan työpöydän niin, että voi katsoa kahteen suuntaan merelle kirjoittaessaan", Hytönen hehkuttaa Facebookissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat