Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Book of Mormon -musikaalista suunnitellaan elokuvaa

Taustalla ovat animaatiosarja South Parkin tekijät

Kulttuuri
 
Sara Krulwich New York Times
Musikaalista on tehty useita näyttämöversioita.
Musikaalista on tehty useita näyttämöversioita. Kuva: Sara Krulwich New York Times

Yksi viime vuosien tärkeimmistä ja puhutuimmista näyttämömusikaaleista nähdään tulevaisuudessa mahdollisesti myös elokuvaversiona.

The Book of Mormon -musikaalin tekijät sanovat tuoreessa haastattelussa, että elokuvaversio on mahdollinen. Elokuvaversiosta on huhuttu alan lehdistössä aika ajoin.

Musikaalin takana on kaksikko Matt Stone ja Trey Parker, jotka tunnetaan myös komediallisen animaatiosarja South Parkin tekijöinä.

Kaksikko on puhunut musikaalin elokuvaversiosta IGN:n haastattelussa, josta kertoo myös Guardian verkkosivullaan.

"Sen haluaisimme tehdä", käsikirjoittaja Matt Stone sanoo haastattelussa. "Mitään suunnitelmaa ei ole, mutta jossain vaiheessa haluaisimme elokuvan tehdä."

Trey Parkerin mukaan juuri musikaalin useat näyttämöversiot ajavat kaksikkoa elokuvantekoon.

"Olisi hyvä saada tehtyä siitä yksi lopullinen versio", Parker sanoo.

The Book of Mormon tuli ensi-iltaan New Yorkissa 2011. Musikaalista tuli saman tien puhuttu ja myös suosittu, ja pian se palkittiin useilla teatterialan Tony-palkinnoilla.

Musikaalia on sen jälkeen esitetty menestyksellisesti myös Lontoossa, ja pian Australiassa nähdään esityksestä oma lisensoitu versio.

Musikaalin pääosassa on kaksi naiivia yhdysvaltalaista mormoninuorukaista, jotka joutuvat epäonnekseen lähetystyöhön Ugandaan Afrikassa. Kaukana kotoa he saavat kohdata muun muassa aidspelkoa, homofobiaa, aseellisia hirmukapinallisia ja rakkauttakin.

Musikaalin menestys perustuu hyviin esiintyjiin ja yhdistelmään, jossa sekoittuvat tanssikoreografia, vetävä rytmimusiikki sekä räävitön, poliittinen ja uskonnollinen huumori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat