Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tšaikovski-voittaja avaa Mikkelin musiikkijuhlat

Gergijev tahtoo kaikki tämän viikon voittajat Mikkeliin. Lauantaina kuullaan Maslejevia.

Kulttuuri
 
Tšaikovski-pianokilpailu
Dmitri Maslejev voitti Tšaikovski-kilpailun keskiviikkona Moskovassa ja soittaa lauantaina Mikkelissä.
Dmitri Maslejev voitti Tšaikovski-kilpailun keskiviikkona Moskovassa ja soittaa lauantaina Mikkelissä. Kuva: Tšaikovski-pianokilpailu

Mikkelin musiikkijuhlat vahvistaa, että keskiviikkona Moskovassa Tšaikovski-pianokilpailun voittanut Dmitri Maslejev on juhlien avajaiskonsertin solisti lauantaina 4. heinäkuuta.

Maslejev soittaa Pjotr Tšaikovskin pianokonserton nro 1. Pietarin Mariinski-teatterin orkesteria johtaa Valeri Gergijev. Ohjelmassa on myös Jean Sibeliuksen Tuonelan joutsen ja ensimmäinen sinfonia.

"Meille on sanottu, että Maslejev saa viisuminsa ajoissa, ja matkaliputkin on jo selvitetty", musiikkijuhlien hallintojohtaja Jari Hokkanen kertoo Helsingin Sanomille.

Gergijev oli kilvan järjestelytoimikunnan toinen puheenjohtaja, ja hän päätti hyvissä ajoin kutsua voittajia muihinkin solistitehtäviin Mikkeliin.

Niinpä sunnuntaina kuullaan ainakin viulukilvan parhaaksi valittua Yu-Tsien Tsengiä. Hän sai toisen palkinnon, kun voittajaa ei nimetty.

"Hän on vahvistanut pääsevänsä ajoissa Mikkeliin. Sunnuntaina kuullaan myös laulukilvan palkittuja, ja odotan nimien vahvistusta", Hokkanen sanoo. Laulukilvan voittivat Julija Matotškina ja Ariunbaatar Ganbaatar.

Maanantaina vuorossa on sellokilvan palkittu. Kilvan voitti romanialainen Andrei Ionita. Sellokilvan finaaliin ylsi myös 17-vuotias suomalais-hollantilainen Jonathan Roozeman. Hän sijoittui kuudenneksi.

"Olemme ilmaisseet Gergijeville, että kuulisimme mielellämme myös Roozemania Mikkelissä. Valinnat tekee Gergijev ja olemme aina varautuneita muutoksiin", Hokkanen sanoo.

Tšaikovski-kilpailu on uudistunut Gergijevin johdolla voimakkaasti. Eri sarjat pidetään samoina viikkoina ja verkkolähetykset Medici.tv:n kautta ovat tuoneet kilvalle yli 3,5 miljoonaa katsontakertaa 160 maasta jo ennen finaaleja, kertoo Slipped Disc -verkkosivusto.

Finaalisuoritukset ovat yhä nähtävissä verkossa.

 

Verkkoversiossa myös linkki Maslejevin finaalisuoritukseen. Koko ohjelma: www.mikkelinmusiikkijuhlat.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat