Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Spotify-kuuntelijoiden pääesiintyjät Ruisrockissa olisivat suomalaisia

Kulttuuri
 
Juha Metso
Haloo Helsinki esiintyi Provinssissa.
Haloo Helsinki esiintyi Provinssissa. Kuva: Juha Metso

Ulkomaisilla artisteilla ei pitäisi olla mitään asiaa tänään alkavan Ruisrockin päälavalle, jos esiintymispaikat määriteltäisiin Spotify-kuuntelun perusteella.

Kuunnelluimpien artistien listaa hallitsevat kotimaiset tähdet: ykkösenä on Haloo Helsinki, toisena Antti Tuisku ja kolmantena JVG. Seuraavilla sijoilla ovat niin ikään kotimaiset Kasmir, Elastinen ja Sanni.

Vasta seitsemänneksi yltää ensimmäinen ulkomainen esiintyjä: ruotsalainen edm-kaksikko Axwell and Ingrosso, jonka molemmat jäsenet ovat entuudestaan tuttuja Swedish House Mafian riveistä.

Viidentoista kärkeen mahtuu vain kaksi muuta ulkomaista esiintyjää, brittilaulaja Ellie Goulding sijalla 11 ja jenkkiräppäri ASAP Rocky sijalla 15.

Ruisrockin pääesiintyjäksi kiinnitetty amerikkalainen r&b-tähti Pharrell Williams ei mahdu listalle lainkaan, vaikka hänen Happy-kappaleensa on ollut viime vuosien suurimpia hittejä maailmalla.

Helsingin Sanomat pyysi Spotifylta Ruisrockin artistien kuuntelutilastoja viikkoa ennen festivaalia. Tilastossa on huomioitu vain Suomessa kertyneet striimaukset. Listan tarkoituksena on osoittaa, mitä artisteja Ruisrockiin valmistautuva festivaalikansa kuuntelee eniten.

Haloo Helsingin asema kesän festivaaliesiintyjien ykköskaartissa on toki huomattu myös Ruisrockissa, sillä yhtye esiintyy festivaalin suurimmalla lavalla niittylavalla lauantai-iltana. Sen sijaan Antti Tuisku esiintyy telttalavalla ja esimerkiksi JVG ja Kasmir rantalavalla, joiden yleisökapasiteetti on hieman pienempi.

Ruisrock käynnistyi Turun Ruissalossa eilen perjantaina ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Festivaalin lauantai on jo myyty loppuun, kun alueelle on tulossa 35 000 festivaalivierasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat