Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rolling Stones -yhtye raottaa henkilökohtaisia arkistojaan

Näyttely avautuu ensi keväänä Lontoossa

Kulttuuri
 
Mike Blake Reuters
Mick Jagger
Mick Jagger Kuva: Mike Blake Reuters

Maailman suurimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Rolling Stones avaa arkistonsa ensimmäistä kertaa faniensa nähtäville.

Brittiyhtyeen yli 50-vuotista historiaa esittelee Exhibitionism-näyttely, jonne tulee näytille yli 500 esinettä pitkän uran varrelta.

Näyttely avautuu Lontoon Saatchi-galleriassa huhtikuussa 2016 ja jatkuu syyskuuhun saakka, kertoo uutistoimisto Reuters. Näyttelyn liput tulevat myyntiin 10. heinäkuuta.

Aiemmin vastaava näyttely on rakennettu brittilaulaja David Bowien ympärille vuonna 2013. Se osoittautui valtaisaksi menestykseksi, joten myös Rolling Stonesin näyttelystä odotetaan yleisömagneettia.

Exhibitionism-näyttelyssä esitellään muun muassa Rolling Stonesin kiertueasuja ja soittimia sekä julisteiden ja levykansien alkuperäisiä vedoksia.

Osa näyttelyesineistä tulee ensimmäistä kertaa yleisön nähtäville: mukana on muun muassa henkilökohtaisia päiväkirjoja sekä takahuoneissa käytettyjä esineitä. Näyttelyyn tulee myös ääninauhoja sekä ennennäkemättömiä videonauhoituksia.

Näyttelyssä on esineitä lisäksi yhtyeen jäsenten henkilökohtaisista arkistoista.

"Se on tavallaan katsaus uraamme", kertoi yhtyeen laulusolisti Mick Jagger Reutersille. "Meillä on tarpeeksi tavaraa. Itse asiassa meillä on liikaa tavaraa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat