Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Misty Copeland teki balettihistoriaa

Kulttuuri
 
Lucas jackson Reuters
Misty Copeland
Misty Copeland Kuva: Lucas jackson Reuters

Misty Copelandista, 32, tuli tällä viikolla American Ballet Theaterin (ABT) ensimmäinen musta naispuolinen ensitanssija. 75-vuotias ABT on yksi Yhdysvaltain arvostetuimmista balettiseurueista.

Copeland on kuulunut ABT:n tanssijoihin jo neljätoista vuotta, joista kahdeksan hän on ollut soolotanssijana.

Copeland tunnetaan myös balettilavojen ulkopuolelta. Hän on esimerkiksi tanssinut Princen musiikkivideolla sekä esiintynyt mainoksissa.

Toukokuussa hän poseerasi Time-lehden 100 vaikutusvaltaisinta ihmistä -numeron kannessa.

Hänestä ollaan tekemässä dokumenttisarjaa ja hänen omaelämäkerrastaan Hollywood-elokuvaa.

Copeland kasvoi Los Angelesissa vaikeissa oloissa, mutta sai stipendin San Franciscon balettikouluun. ABT:hen hän pääsi 18-vuotiaana.

Time-lehden videossa Copeland sanoo haluavansa todistaa, että unelmat ovat mahdollisia: "Voi tehdä mitä vain, kun on tarpeeksi työmoraalia ja tukea ympärillä."

Hän ottaa myös kantaa baletin tasa-arvoistumisen puolesta: "Minulle on tärkeää olla esimerkkinä siitä, millainen on terve kuva ja mitä ballerina voi olla. Hänen ei tarvitse olla langanlaiha valkoinen nainen. Hän voi edustaa maailmaa ja sitä, miltä amerikkalaiset näyttävät."

Yhdysvalloissa Copelandin ylennys on herättänyt miksi vasta nyt -kysymyksen. Vaikka Arthur Mitchellistä tuli New York City Ballet'n ensitanssija jo vuonna 1962, mustat tanssijat, etenkin naiset, ovat edelleen selvästi vähemmistössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat