Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

George Li aloitti Mikkelissä "voittajien paraatin"

Kulttuuri
 
Vesa Sirén   
Arvio: musiikki
Mikkelin musiikkijuhlat. Pietarin Mariinski-teatterin orkesteri Valeri Gergijevin johdolla torstaina Mikaelin konserttisalissa. Solistina pianisti George Li. – Sibelius, Tšaikovski.

On tämä vähän pelottavaa. Myöhästelevä supertähti Valeri Gergijev herätettiin auton takapenkiltä lauantaina noin klo 18.45. kun kuljetus saapui perille Mikaelin konserttitaloon.

Hän kävi vartissa läpi Jean Sibeliuksen Tuonelan joutsenen. Sitten yleisö päästettiin sisään, ja hän johti sen syvemmin ja intensiivisemmin kuin Franz Welser-Möst Wienin filharmonikkojen edessä Musiikkitalossa kesäkuussa.

Muuta ohjelmistoa ei harjoiteltu sekuntiakaan. Toisaalta orkesteri oli soittanut Pjotr Tšaikovskin ensimmäistä pianokonserttoa viimeksi päivää aikaisemmin Gergijevin kanssa Pietarissa Tšaikovski-kilpailun voittajien gaalassa, johon myös Mikkelin solisti eli pianokilvan kakkoseksi keskiviikkona valittu 19-vuotias George Li osallistui. Yhdysvaltalainen superkyky omaa sähikäismäistä energiaa ja lavakarismaa. Soinnissa on säihkyä ja tekniikka on putipuhdas. Mikkelin yleisö rakasti häntä. Venäläinen aristokratia solistista vielä puuttui. Li oli tervetullut piristysruiske festivaalille. On kulttuuriteko tuoda nuoria palkittuja Suomeen pian Moskovan Tšaikovski-kilpailujen ratkeamisen jälkeen.

Sibeliuksen ensimmäinen sinfonia meni intensiivisesti, mutta liiankin rosoisesti, koska harjoitusaikaa ei ollut. Melkoisen mekkalan Gergijev nosti antaessaan sibeliaanisen orkesterimyrskyn velloa valtoimenaan. Tämä on Sibelius-tulkintojen toinen ääripää Paavo Berglundin analyyttiseen läpivalaisuun verrattuna.

HS.fi Kulttuuri Lue myös sunnuntain Gergijev-konsertin arvio.

Tšaikovski-palkittu loisti Mikkelissä ennen Gergijevin pelottavaa saunomiskutsua
Tšaikovski-palkittu loisti Mikkelissä ennen Gergijevin pelottavaa saunomiskutsua
19-vuotias George Li Yhdysvalloista valittiin keskiviikkona toiseksi Moskovassa Tšaikovski-pianokilpailussa ja lauantaina Valeri Gergijev toi hänet musisoimaan Mikkelin musiikkijuhlille,. HSTV:n haastattelussa Li ja Gergijev kertovat yhteistyöstään. Esiintymisiä Li ei jännitä, mutta videohaastattelun jälkeen hänellä oli kaino kysymys: "maestro pyysi suomalaiseen savusaunaan. Saako siellä pitää alushousut päällä?" Toimittaja: Vesa Sirén. Kuvaus: Juha Metso. Editointi: Esa Syväkuru.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat