Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuuli Takala niitti kiinnityksiä Belvederessä

Arvostetun Belvedere-laulukilpailun finaali järjestettiin myöhään lauantaina Amsterdamissa

Kulttuuri
 
Sonja Saarikoski
Timo Seppäläinen
Tuuli Takala
Tuuli Takala Kuva: Timo Seppäläinen

Sopraano Tuuli Takala, 27, on yksi arvostetun Belvedere-laulukilpailun viidestä palkitusta finalistista. Yhteensä finalisteja oli 15. Finaali järjestettiin lauantai-iltana Amsterdamissa Hollannin kansallisoopperassa.

Varsinaisille kolmelle palkintosijalle sopraano ei yltänyt, mutta hän sai kaksi erikoispalkintoa: kiinnitykset Deutsche Operiin Berliiniin ja Aalto Theateriin Esseniin.

"Kaikki palkinnot ovat ekstraa ja nuo palkinnot, jotka satuin saamaan, ovat kiinnityksiä eli töitä tulevaisuuteen. Tietyllä tavalla tuntuu vielä paremmalta kuin rahapalkinnot", onnellisen kuuloinen Takala kertoo puhelimitse.

Kilpailun voitti eteläafrikkalainen tenori Levy Sekgapane, toisen palkinnon sai norjalainen sopraano Lise Davidsen ja kolmannen etelä-korealainen tenori Ki Hun Park.

Kiinnityspalkintoja oli yhteensä 12, mutta kaikkia ei vielä jaettu. On mahdollista, että Takalalle niitä on tiedossa lisääkin.

"Palkintojenjaon yhteydessä kerrottiin, että osassa kiinnityksistä pitää vielä olla yhteydessä oopperatalojen muuhun henkilöstöön ennen kuin päätös voidaan tehdä."

Deutsche Operin roolista ei vielä ole tietoa, mutta Essenissä Takala tulee todennäköisesti laulamaan Mozartin Taikahuilun Yön kuningattaren roolin, jonka ensimmäisen aarian hän lauloi finaalissa lauantaina.

Ajankohdat ovat vielä hämärän peitossa.

"Ensi vuosi minulla on niin täynnä, että sinne ei todennäköisesti vielä mahdu. Varmaan aikaisintaan se seuraava kausi."

Seuraavaksi Takala matkustaa Dresdeniin, jossa Figaron häiden harjoitukset jatkuvat. Semperoper Dresdenin produktio nähdään Savonlinnan Oopperajuhlilla 13. 7. alkaen.

"Sen jälkeen saan jäädä Savonlinnaan, minulla alkaa kesäloma."

Eli loma alkaa oopperan kuuntelun merkeissä?

"No, todennäköisesti, Savonlinnassa siltä ei voi varmaan välttyä", Takala nauraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat