Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo yli tuhat maailmanperintökohdetta

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Unescon maailmanperintökomitea on nimennyt uusia suojelukohteita istunnossaan Bonnissa Saksassa. Komitea valitsi maailmanperintöluetteloon 24 uutta kohdetta, mikä nosti maailmanperintökohteiden kokonaismäärän nyt jo yli tuhanteen.

Uusina maailmanperintökohteina hyväksyttiin muun muassa Champagnen ja Burgundin viinialueet Ranskassa, Christiansfeldin kaupunki, Pohjois-Jyllannin historiallinen metsästysalue Tanskassa, Rjukan Notoddenin teollisuuskeskus Norjassa, San Antonion katolinen lähetysasema USA:ssa, Singaporen kasvitieteellinen puutarha ja Jamaikan Blue and John Crow Mountains, kertoo Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotteessaan.

Runsasta keskustelua synnytti tänä vuonna Australian Iso valliriutta, joka on nimetty maailmanperintökohteeksi jo vuonna 1981.

Maailmanperintösopimuksen jäsenvaltioita on 191, joista 21 muodostaa maailmanperintökomitean. Suomi on sen jäsen 2014–2017. Suomen valtuuskuntaa johtaa suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies Suomen Unesco-edustustosta Pariisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat