Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleisökin houkutellaan Kaustisella musisoimaan

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Kaustisen festivaalin vuoden teema on tänä vuonna "kaikki pelaa". Se tarkoittaa, että Kaustisella kaikki toivotetaan tervetulleeksi soittamaan ja tanssimaan. Eikä vain esiintyjät, vaan myös yleisö.

Kaikki pelaa -teema valikoitui mukaan juuri nyt, sillä se on myös Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen vuositeema.

"Meillä tämä ei tosin ole vain yhden vuoden teema, vaan se on käytännössä aina voimassa", festivaalin toiminnanjohtaja Sini Keränen sanoo.

Teema näkyy festivaalilla kaikkialla. Aamupäivisin ohjelmasta löytyy esimerkiksi jamiworkshoppeja, joissa opettajina toimivat festivaalin esiintyjät JPP:stä Väseniin.

Ikään ja taitoihin ei katsota, eikä myöskään soittimiin. Jamiworkshopeissa näkyykin joka vuosi mitä sympaattisimpia soittimia ukulelesta tinapilliin, pyykkilautaan ja okariinaan.

Luvassa on myös yhteislaulua iltanuotiolla, Tallari-yhtyeen vetämä kansanlaulukaraoke, Pia Raskin emännöimiä laulutupia sekä erilaisia soitto- ja tanssityöpajoja. Shamu-yhtye taas kutsuu laulamaan läpi koko Kantelettaren.

Iltaisin on yleisötansseja, ja perinteiseen tapaan puskasoitteluunkin voi yhtyä kuka vain.

Keränen kertoo, että osallistavien toimintojen määrä on lisääntynyt festivaalilla viime vuosina jatkuvasti – eli siitä asti, kun Pro Kaustinen tarttui kolme vuotta sitten puikkoihin. Ja edelleen näitä toimintoja vain lisätään.

"Kaikki pelaa" koskettaa suurta osaa festarikävijöistä – paitsi itse toiminnanjohtaja Kerästä.

"Olen yrittänyt epätoivoisesti opetella kanteleen soittoa parin kaverin ja yhden vanhan pelimannin avustuksella, mutta olen todennut, että minulla ei ole minkäänlaisia musiikillisia taipumuksia", Keränen nauraa.

Eikä toiminnanjohtaja edes ehtisi soittamaan festivaalin aikaan. Kiire on kova.

"Olen ollut tässä tehtävässä vuodesta 2012. Viime kesänä ehdin ensimmäistä kertaa ylipäätään kuuntelemaan keikkoja", Keränen huokaisee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat