Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kangasalan kirjasto heitti lavallisen kirjoja paperinkeräykseen

Valtaosa kirjoista oli varastokirjoja

Kulttuuri
 
Arttu Kotilainen
Suoraman kirjaston kirjoja päätyi roskalavalle.
Suoraman kirjaston kirjoja päätyi roskalavalle. Kuva: Arttu Kotilainen

Tiistaina Suoraman kirjaston pihalla Kangasalla odotti surullinen näky: roskalava oli täynnä kirjoja matkalla paperinkeräykseen. Kangasalan kunnanvaltuusto oli 8. kesäkuuta päättänyt lakkauttaa Suoraman kirjaston. Sen pitää olla tyhjä 1. elokuuta.

"Koska lomakausi oli alkamassa, meille tuli kiire tyhjentää kirjasto", selittää Suoraman kirjastonjohtaja Annamari Nikara-Nummi.

Vieressä asuva Arttu Kotilainen näki roskalavan iltalenkillä ja lisäsi siitä kuvan Facebookiin. Kuva levisi nopeasti, ja lavalla oli Kotilaisen mukaan ihmisiä penkomassa kirjakasaa vielä kymmenen jälkeen illalla.

"Kävin viemässä sinne tikapuut, että olisi helpompi kiivetä lavalle", Kotilainen kertoo. "Kyllä siellä ihmeteltiin, miksi kirjat oli pitänyt pois heittää. Tai miksei lavaa viety edes sateensuojaan."

Kirjastonjohtaja Nikara-Nummi painottaa, että kirjasto teki parhaansa. Se jätti lähes koko lasten ja nuorten aineiston Suoraman koulun käyttöön ja lahjoitti kirjoja muun muassa vanhainkoteihin ja seurakunnalle. Osa vietiin muihin kirjastoihin tai myytiin poistomyynnissä.

"Pois heitetyistä 70 prosenttia oli varastokirjoja", Nikara-Nummi sanoo. Hän ei osaa sanoa, montako niitä oli, sillä kirjat eivät olleet rekisterissä.

Suoraman kirjasto oli Kangasalan neljästä lähikirjastosta suosituin. Nyt lähin kirjasto on 3,5 kilometrin päässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat