Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taide(kin) näyttää hyvältä viinin läpi

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Kuiskaajan tietoon on tullut, että kaikki eivät ehkä käykään taidenäyttelyiden avajaisissa pelkästään taiteen tähden. Jotkut saattavat kiertää gallerioita ilmaisen viinin ja suolapalojen perässä. Heinäkuun alussa eräässä helsinkiläisgalleriassa vierailleet ulkopaikkakuntalaiset olivat nimittäin kovasti kummeksuneet paikallisten taiteenystävien juomatapoja.

Ilmiö ei kuitenkaan ole uusi, eikä erityisen helsinkiläinen. Esimerkiksi New York Post kirjoitti vuonna 2008 valokuvanäyttelyn avajaisista, jotka poliisi oli keskeyttänyt niissä tarjoillun alkoholin takia. Tapaus herätti tuolloin keskustelua kaupungin taidepiireissä, ja osa newyorkilaisista gallerioista onkin siirtynyt alkoholittomiin avajaistarjoiluihin. New Yorkissa keskustelun kärjessä oli kuitenkin hämmentävä kysymys: onko ilmainen alkoholi vanhentunut käytäntö?

Kuiskaaja kysyy: onko taivas vihreä?

Onneksi katseen voi kääntää ikuiseen taidekaupunkiin, Pariisiin. Internet palvelee sinne matkustavaa myös kertomalla, missä pääsee nauttimaan taiteesta kera ilmaisen viinin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat