Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tangokilpailu osoitti taas pönäkkyytensä

Kulttuuri
 

Susanna Heikin valinta vuoden 2015 tangokuningattareksi oli perusvarma, riskejä kaihtamaton teko.

Se osoitti, että tämänvuotisella(kaan) Tangomarkkinoiden tuomaristolla ei ollut rahkeita tuoda kisaa vuoteen 2015, vaan se halutaan edelleen pitää jossain 1980-luvun paikkeilla.

Tähän hetkeen Tangomarkkinoita ja koko tangoa olisi tuonut 22-vuotias tamperelaislaulaja Erika Vikman. Hänen tangotulkintansa oli mojovan erilaista: rohkeaa, pirteää, energistä, hivenen teatraalistakin. Juuri sellaista, mitä tango kaipaisi, jotta sillä olisi mahdollisuuksia voittaa puolelleen uusia sydämiä.

Vikman itse sanoi etukäteishaastatteluissa haluavansa tuoda tangoon uutta väriä ja saada nuoretkin kiinnostumaan. Muuten perinne kuolee.

Kaikki merkit Tangomarkkinoiden järjestelyissä ja televisioinnissa viittaavat siihen, että tähän Seinäjoella juuri pyritäänkin.

Kilpailu on pysynyt täydellisen samanlaisena vuositolkulla. Samat jäykät ministerijorinat alkuun, samat juontajat, samat uskomattoman tyhjiä horisevat tuomarit, sama kapellimestari, niinpä myös hyvin samantyyppiset sovitukset.

Kilpailijatkin ovat jo tähän mennessä oppineet, että rintamasta poikkeaminen ei kuulu kisan luonteeseen. Niinpä tangoa esitetään kuin pystyyn kuollutta estraditaidetta pahimmillaan: tekohymy kasvoilla, pönäköissä iltapuvuissa, piiruakaan liikahtamatta, tyypillisellä tangomarkkinafraseerauksella. Pahin synti on se, että kaikki tehdään mahdollisimman tylsästi.

Kilpailukonkari (Idols, Stage, tangojuniori) Vikmanin esityksessä oli mukavaa ruutia. Hän jopa liikehti, mikä näissä piireissä on äärimmäisen harvinaista.

Laulajana hän ei tosin ole vielä valmis. Laulutunneille on vielä mentävä, jotta ohuehkon äänen syvyys ja se viimeinen varmuus löytyy. Mutta silti Vikmanin laulu olisi ollut ainakin tänä epätasaisena vuonna aivan riittävän hyvää voittoonkin asti.

Susanna Heikki ei ollut laulajana yhtään Vikmania parempi. Kisan alku lähti vielä erinomaisesti Hernandon salaisuudella, mutta Andréssa ja Yön kuningattaressa sattui ja tapahtui. Ääni oli sortua, ja alun esittämisvarmuuskin oli haihtunut jonnekin takahuoneeseen.

Susanna Heikistä kuningatar kuitenkin nyt leivottiin. Suomi sai ihan mukiin menevän, mutta helposti unohtuvan tangokuningattaren, joka ei tuo genreen ainakaan mitään uutta ja omaa.

Mari Koppinen HS
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat